Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τζούντι Κλάρκ, η δικηγόρος του βομβιστή του μαραθωνίου

H Τζούντι Κλάρκ μπορεί να είναι άγνωστη στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό, αλλά η φήμη της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι αρκετά μεγάλη καθώς στο βιογραφικό της μπορεί να συναντήσει κανείς ονόματα διαταραγμένος δολοφόνος, παιδοκτόνων και
εξτρεμιστών. Σε αυτό το πλαίσιο η 60χρονη Τζούντι βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» για ακόμα μια φορά, καθώς ανέλαβε την υπεράσπιση του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τη χαρακτηρίζουν ως η δικηγόρος που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το... ακατόρθωτο.

Οι ικανότητές της στην αίθουσα του δικαστηρίου είναι εδώ και χρόνια γνωστές στους συναδέλφους της. Μιλώντας στη εφημερίδα Daily Beast ο συνάδελφος της, Ντόναλντ Ρέκοπφ ανέφερε ότι «θα παρομοίαζα την Τζούντι με τον Σέρλοκ Χολμς που εντοπίζει φαινομενικά ασήμαντες αποδείξεις κι άμεσα αναγνωρίζει την αξία τους στην υπόθεση».

«Μπορεί να βρει την ανθρώπινη πλευρά ακόμα και στα πιο μισητά άτομα. Ειναι εύκολο να δούμε κάποιον που κάνει κάτι πραγματικά φρικτό και να δούμε ένα τέρας. Από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να βλέπουμε αυτά τα 'τέρατα' ως ανθρώπους» δήλωσε η φίλη και συνάδελφός της Λόρι Σανκς.

Το έργο της στην υπόθεση Τσαρνάεφ δεν θα είναι εύκολο, αφού δεν μπορεί να επικαλεστεί θέμα ψυχικής διαταραχής , όπως σε άλλες περιπτώσεις, αφού ο Τζοχάρ λειτουργούσε κάτω από τις εντολές του αδερφού του. Γι αυτό και η Κλαρκ θα προσπαθήσει να αποφύγει τη δίκη και θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί ομολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου