Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κέντρο Υγείας Καλυβίων - εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας καρδιολόγου και προκήρυξη τριών θέσεων ιατρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής - Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις επικουρικών γιατρών (2 γενικής ιατρικής, 1 παιδιάτρου)
Σε καθημερινή βάση καρδιολόγος πλέον στο Κέντρο
Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να υπάρξει
ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα που είχαν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Δήμου για την αναβάθμιση της λειτουργίας του κέντρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Μανώλης Τσαλικίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Σταμάτης Γκίνης και Νίκος Βολάκος, εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Λαγονησίου κ. Γιώργος Χάλαρης και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής, καθώς και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων κ. Αριστοφάνης Γκίκας και η προϊσταμένη κα Μαρία Γκίνη.

Στην έναρξη της σύσκεψης τον λόγο πήρε ο κ. Τσαλικίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή για το Κέντρο Υγείας, για τις συνεχείς επαφές που είχαν με τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρη Ζώτο και αφορούσαν στη στελέχωση του ΚΥ με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του, για τη θετική εξέλιξη της προκήρυξης από το Υπουργείο Υγείας των τριών (3) θέσεων επικουρικών γιατρών για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και συγκεκριμένα δύο (2) θέσεων γενικής ιατρικής και μίας (1) θέσης παιδιάτρου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμένεται να αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο κ. Τσαλικίδης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξασφάλιση, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες, της παρουσίας καρδιολόγου σε καθημερινή βάση αντί για δύο φορές την εβδομάδα όπως γινόταν μέχρι σήμερα και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες ολοκλήρωσης των διαδικασιών μετάταξης των γιατρών, γεγονός που εφόσον υλοποιηθεί θα συντελέσει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας του Δήμου μας.
Τέλος, ο κ. Τσαλικίδης, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη σχετικά με την έγγραφη διαβεβαίωση της 1ης ΥΠΕ Αττικής για την ενίσχυση του εργαστηριακού τομέα του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.
Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Αρ. Γκίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσα από την εσωτερική διαδικασία των Κέντρων Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το Κέντρο Υγείας που θα εφημερεύει σε 24ωρη βάση θα είναι εκείνο του Μαρκοπούλου. Η ενημέρωση συνεχίστηκε με αναφορές στις ενέργειες που έγιναν για το μείζον ζήτημα της 24ωρης εφημερίας.
Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας καρδιολόγου και την προκήρυξη των τριών θέσεων ιατρών για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων (κυρίως εκείνης του παιδιάτρου που ήταν πάγιο αίτημα τόσο του δήμου όσο και των κατοίκων από όλες τις δημοτικές κοινότητες), δεν εφησυχάζει και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του ΚΥ Καλυβίων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου