Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τα δρώμενα στο υπουργείο Τουρισμού...

...και οι "υποδείξεις" για τον Ε.Ο.Τ.
- Ο Ε.Ο.Τ. πάντως "πέρασε" τρεις ελέγχους χωρίς να εντοπιστεί αδικαιολόγητα απών υπάλληλος, και μάλιστα σε ημέρες που η ηγεσία του ήταν εκτός Ελλάδος, οπότε...

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο υπουργείο Τουρισμού ανακάλυψαν τώρα ότι υπάρχουν κοπανατζήδες υπάλληλοι !!!
Βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Στάθης Κουσουνής με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κατέδειξε ότι στο υπουργείο Τουρισμού ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που έγινε την Τρίτη του Πάσχα, έβγαλε ποσοστό απουσιών της τάξης του 63% (!), ενώ εντοπίστηκαν περιπτώσεις που τα αιτήματα αδειών υποβλήθηκαν μετά τον έλεγχο, αλλά και άδειες που δόθηκαν από μη αρμόδιους και κάρτες υπαλλήλων που χτυπήθηκαν από συναδέλφους τους και ενδείξεις πλαστογραφημένων υπογραφών, κ.λπ., κ.λπ..
Το ενδιαφέρον δημοσίευμα εδώ .
Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου.
Παράλληλα όμως δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς:
Τόσο καιρό είχε γίνει κάποιος έλεγχος;
Και επειδή σε κάποιο σημείο του κειμένου γίνεται λόγος για επέκταση των ελέγχων στον Ε.Ο.Τ., για όσους δεν το γνωρίζουν στην Τσόχα έγιναν πρόσφατα 3 έλεγχοι και μάλιστα σε ημέρες που ο Πάνος Λειβαδάς έλειπε στο εξωτερικό σε υπηρεσιακό ταξίδι, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό.
Και μάλιστα οι έλεγχοι αυτοί δεν έγινα από τον μηχανισμό του Ε.Ο.Τ., όπως έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, με ότι σημαίνει αυτό. Για να δούμε τώρα αν, πότε και που θα αποδοθούν ευθύνες. ΚΑι για να συνεννούμαστε ευθύνες δεν έχουν μόνο όσοι έλειπαν παρανόμως, αλλά και όσοι με πράξει ή παραλείψεις τους τους συγκάλυπταν... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου