Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας ο νέος εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ

«Μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας ο νέος εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ
Η καλλονή από την Τζαμάικα κυνηγά τον αμερικανό Μίδα στα δικαστήρια και του ζητά 225 χιλιάδες δολάρια για απάτη και παραβίαση του εργατικού δικαίου
Μία «μαύρη γαζέλα» κατηγορεί για απάτη τον Αμερικανό Μίδα και φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ. Η Αλεξία Πάλμερ από την Τζαμάικα μήνυσε το πρακτορείο μοντέλων που έχει ιδρύσει ο Ντόναλντ Τραμπ από το 1999 για απάτη και παραβίαση του εργατικού δικαίου των ΗΠΑ.




Σύμφωνα με το Reuters, το καλλίγραμμο μοντέλο κατηγορεί την εταιρεία "Trump Model Management" ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες στην αμερικανική κυβέρνηση ότι η ίδια θα αμειβόταν με το ποσό των 75 χιλιάδων δολαρίων ετησίως για το διάστημα που θα ζούσε στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, η Αλεξία ισχυρίζεται ότι έλαβε μόλις 3.880 δολάρια τα τρία χρόνια που διήρκεσε το συμβόλαιό της με το πρακτορείο του Τραμπ. Η καταγγελία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ψευδείς παραστάσεις και παραβιάσεις του εργατικού και μεταναστευτικού δικαίου των ΗΠΑ με το μοντέλο να ζητά αποζημίωση ύψους 225 χιλιάδων δολαρίων.



Η αγωγή είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2014, όμως η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters τις επόμενες ημέρες (έως το τέλος του μήνα). Η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης θα έρθει την ώρα που ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος διατηρεί άνετο προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με βάση τα αποτελέσματα από τις προκριματικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι τάσσεται κατά των «λαθραίων», όπως τους αποκαλεί, μεταναστών, ενώ υπόσχεται να μην επιτρέψει την «κλοπή θέσεων εργασίας από ξένους». Έχει δηλώσει μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να υψώσει ένα μεγάλο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ με το Μεξικό. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ως επιχειρηματίας, επιλέγει τα φτηνά εργατικά χέρια αναπτυσσόμενων χωρών.

Πάντως, το αυτί του Τραμπ δεν  ιδρώνει... Οι δικηγόροι του δηλώνουν βέβαιοι ότι ο πελάτης τους θα αθωωθεί ενώ ισχυρίζονται ότι το μαύρο μοντέλο δεν είχε καν προσληφθεί από το πρακτορείο και ότι είχε μόνο συνεργαστεί μαζί τους σε ειδικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου