Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣτΔε Σπάτων, Αρτέμιδος - Α' Φάση διαμεσολάβησης για αποφάσεις του Αθλητικού Οργανισμού

ΘΕΜΑ: Α’ Φάση διαδικασίας διαμεσολάβησης στην υπόθεση (αναφορά – καταγγελία) του κας Ελένης Παπαδημητρίου (Αφορά αποφάσεις του Αθλητικού Οργανισμού)
Με το υπ’ αριθ. 1 ανωτέρω σχετικό, η κα Ελένη Παπαδημητρίου προσέφυγε στον «Συμπαραστάτη», καταγγέλλοντας ζητήματα σχετικά με τον οργανισμό σας (προφανώς επιλογές της Διοίκησης – Διοικητικού Συμβουλίου σας, που απορρέουν από συλλογικές αποφάσεις), αναφέροντας ειδικότερα ότι:
«…….. θίγεται ως δημότης, ως μητέρα και ως επαγγελματίας (διότι), κατά τη σημερινή της επίσκεψη στα γραφεία του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος μετά λύπης της ενημερώθηκε από υπάλληλο για τα μαζικά ομαδικά προγράμματα ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί για τα Σπάτα, ενώ για την Αρτέμιδα έχει βγει ήδη πρόγραμμα. Μου είπαν (αναφέρει) ότι όταν βγουν μάλλον θα γίνουν σε σχολεία όπως πέρυσι. Η περσινή μου (αναφέρει) εμπειρία κάνοντας μάθημα στο 2ο δημοτικό Σπάτων ήταν απογοητευτική. Παρότι η γυμνάστρια ήταν πολύ καλή δυστυχώς έπρεπε να συμμορφωθούμε σε κάποιους κανόνες, όπως : Nα αλλάζουμε ή να καθαρίζουμε τα παπούτσια μας γιατί δεν υπήρχε καθαρίστρια, να σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας ή το νερό που έσταζε από το μπουκαλάκι στο πάτωμα με χαρτομάντηλα διότι δεν υπήρχε καθαρίστρια και το σημαντικότερο όλων να κρατάμε την ανάγκη μας διότι δεν είχαμε τουαλέτα, αφού δεν είχαμε και καθαρίστρια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε πρόβλημα με τον συναγερμό του σχολείου ή που η αίθουσα δεν ήταν διαθέσιμη λόγω εκδηλώσεων του σχολείου. Αυτό το γεγονός με κάνει να αισθάνομαι δημότης κατώτερης τάξης σε σχέση με τους δημότες της Αρτέμιδος. Με ωθεί ή να κάνω ολόκληρα χιλιόμετρα να πάω στη Αρτέμιδα ή να κάνω εγγραφή σε ιδιωτικό γυμναστήριο. Χώροι του αθλητικού οργανισμού δεν υπάρχουν ? Επίσης θίγομαι (αναφέρει) ως μητέρα. Έκανα την ερώτηση τι προγράμματα κάνει ο αθλητικός οργανισμός για τα παιδιά. Η απάντηση που πήρα ήταν η ίδια! Τίποτα ! Τι θα πει τίποτα ??? Σε άλλους δήμους εγκρίνονται θέσεις γυμναστών, σε εμάς τίποτα ? Δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό ? Γιατί δεν μπορώ να στείλω το παιδί μου να μάθει μπάσκετ ή βόλεϊ ή ποδόσφαιρο στους συλλόγους ! δεν μου περισσεύουν (αναφέρει) κύριοι 30 ευρώ το μήνα, ούτε έχω λεφτά να πληρώνω την εμφάνιση της ομάδας. Ποια είναι η προσφορά του αθλητικού οργανισμού ? Ποια τα όνειρα και τα σχέδιά σας για τα παιδιά του Δήμου ? ΄Η μήπως το όφελος από τους συλλόγους είναι μεγαλύτερο ? Επιτρέψτε (αναφέρει) το ειρωνικό ύφος μου αλλά είμαι πικραμένη και αισθάνομαι θύμα. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όλες, δεν χρωστάω στον δήμο τίποτα και περιμένω σεβασμό και ανταποδοτικότητα, δεν επιτρέπεται ο δήμος να δίνει στους λίγους»
Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβανομένων υπόψη των διαφαινόμενων επί του θέματος αναγκών του Δήμου Σ-Α (έλλειψη υποδομών και πόρων), ο «Συμπαραστάτης» εκτιμά ότι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ οφείλει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην καταγγέλλουσα περί της νομιμότητας των αποφάσεων του Δ.Σ., εν όψει μάλιστα της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, ώστε η ίδια, όπως και όλοι οι γονείς, να γνωρίζουν έγκαιρα και με πλήρη διοικητική και οικονομική διαφάνεια και ισότητα, την πραγματική κατάσταση και τις αποφάσεις του Οργανισμού, οι οποίες όμως προφανώς και σε κάθε περίπτωση (ανεξάρτητα από τις ελλείψεις), επιβάλλεται να είναι αδιαμφισβήτητα νόμιμες και σύμφωνες με τον ισχύοντα κανονισμό (βλ. υπ’ αριθ. 2 ανωτέρω σχετικό)




Επιπρόσθετα ο «Συμπαραστάτης» ζητά να λάβει από τον Οργανισμό σας όλες τις σχετικές με τα καταγγελλόμενα στο υπ’ αριθ. 1 ανωτέρω σχετικό, αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις διατάξεις 2 του Κανονισμού λειτουργίας (βλ. υπ’ αριθ. 2 ανωτέρω σχετικό), αλλά και τους γενικότερους κανόνες της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των δημοτικών και δημόσιων υποθέσεων (Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει άμεσα να ακυρωθούν – ανακληθούν).
Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σας στις αναφορές - ερωτήματα της καταγγέλλουσας, που διατυπώνονται με τις φράσεις «Ή μήπως το όφελος από τους συλλόγους 3 είναι μεγαλύτερο ? ………. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όλες, δεν χρωστάω στον δήμο τίποτα ……………………, δεν επιτρέπεται ο δήμος να δίνει στους λίγους», οι οποίες προφανώς αναζητούν το δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση, ανταπόδοση εμπιστοσύνης και σε καμιά περίπτωση καθιέρωση προνομιακών σχέσεων οποιουδήποτε με τα δημοτικά όργανα και προγράμματα.
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλούμε για τον έλεγχο νομιμότητας επί των επίμαχων αποφάσεων, λόγω αρμοδιότητας.
Παρακαλούμε για τις κατά νόμο άμεσες ενέργειές σας ενημερώνοντάς μας σχετικά.

Παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου