Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΡΑΦΗΝΑ - Στο Δ.Σ. για το ΚΕΛ ήταν παρών και ο δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος

Παρών στο Δ.Σ. στις 27.10.2015 το οποίο έχει ως θέμα το αποχετευτικό, ήταν ο δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, ο οποίος είχε τον χρόνο να μιλήσει για τα πρόστιμα που
επέβαλε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, για τις κινήσεις που έχει κάνει ο δήμος του, αλλά και την λύση που θεωρεί βέλτιστη.




Β. Πιστικίδης: Θα ξεκινούσα διαφορετικά σήμερα αν δεν είχα δίπλα μου τον δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Μάρκου. Ο κ. Μάρκου θα πρέπει να είναι στις 19.00 στο δημοτικό συμβούλιο που έχει στον δήμο του. Η απόφαση μιλάει για 10.000.000. Δεν μπορούσαμε εμείς να ήμασταν εκεί (στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Θέλαμε την επιστημονική ματιά. Θέλουμε τις πρώτες απαντήσεις από την κα. Λοϊζίδου για να χαράξουμε την κοινή στρατηγική

Δ. Μάρκου: Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μίλησα πρόσφατα με την κα. Λοϊζίδου και μου είπε ότι θα μας παραδώσουν τα πρώτα στοιχεία στο τέλος του μήνα.
Όσο αφορά τα πρόστιμα, έχουμε και εμείς σαν δήμος αλλά και εσείς απ’ ότι γνωρίζω, προσφύγει στη δικαιοσύνη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε θεωρούμε ότι αυτή η δίκη θα πάει πολύ καλά. Σε μια συνάντηση που είχαμε μαζί με τον κ. Πιστικίδη με την κα. Δούρου μας είπε και εκείνη ότι το πιθανότερο είναι να μην πάνε τα πρόστιμα στους δήμους αλλά στο ελληνικό δημόσιο.

Ανδρ. Βασιλόπουλος.: Η κα. Λοϊζίδου προσκλήθηκε και δεν μπορούσε να έρθει? Επίσης ενημερώθηκα ότι πριν από λίγο έδωσε μια συνέντευξη.

Β. Πιστικίδης.: Προφανώς και δεν καλέστηκε. Δεν υπάρχει στην συμφωνία ότι κάθε τρεις και λίγο θα την φωνάζουμε στο δ.σ

Σαβ. Αραπκιλής: Ποιες είναι οι ενέργειες κ. Μάρκου που έχει κάνει ο δήμος σας για την αποχέτευση.

Δ. Μάρκου: Έχουμε κάνει την έρευνά μας και θεωρούμε ότι η Ψυττάλεια μπορεί να υποδεχθεί τους δήμους μας αλλά είναι ένα θέμα πολιτικό. Είναι δεδομένο ότι η Ψυττάλεια χωράει και για αυτό χρηματοδοτήθηκε, για να υποδεχθεί ολόκληρη την Αττική. Ποιος μας λέει ότι δεν δημιουργείτε αυτή η πίεση για να διεκδικήσουν αντισταθμιστικά κάποιοι δήμοι της περιοχής της Ψυττάλειας.

Σαβ. Αραπκιλής :Έχετε προσβάλει το ΦΕΚ για την οριοθέτηση του ρέματος μιας και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στην περιοχή σας?

Δ. Μαρκου: Ναι το έχουμε προσβάλει.

Δαμ. Φαφούτης: Η θέση σας είναι καθαρά για Ψυττάλεια. Ποια η θέση σας για το ΚΕΛ στο Αεροδρόμιο αλλά και στο πλατύ χωράφι?

Δ. Μαρκου: Η λύση του Αεροδρομίου που συζήτησε ο κ. Τσιρώνης ήταν χωρίς να υπάρχει περαιτέρω σχεδιασμός και σταμάτησε εκεί ενώ ο σχεδιασμός για το Πλατύ Χωράφι είναι εντελώς πρόχειρος.

Βαγ. Μαυρουδής: Πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή του δήμου.

Β. Πιστικίδης: Θα συνδικαστούν μαζί με αυτή του δήμου Αρτέμιδος – Σπάτων.

Βαγ. Μαυρουδής: Τι θα γίνει με το ποσό σε περίπτωση που δικαστεί.

Β. Πιστικίδης: Αυτό δεν μπορεί να καθοριστεί από τώρα. Πρέπει να βγει η ΚΥΑ

Μ. Τσαγκαράκης: Τι γίνεται με την OLAF και αν έχετε plan b.

Δ. Μαρκου: Η OLAF έχει κάνει και άλλα έργα και για το plan b έχουμε καλυφθεί μιας και η μελέτη της κας Λοϊζίδου θα μας δώσει και εναλλακτική πρόταση.

Ανδρ. Βασιλόπουλος: Θα σεβαστούμε τα αποτελέσματα της μελέτης ή θα κάνουμε ο καθένας ότι θέλουμε…

Δ. Μαρκου: Μέχρι τώρα κανένας μας δεν είχε στα χέρια του μια μελέτη. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Μπ. Ζαφειρόπουλος: Γιατί δεν δέχεστε το Πλατύ Χωράφι σαν λύση και στην περίπτωση της σύνδεσης με την Ψυττάλεια ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Μάρκου μίλησε για την ιδιομορφία που παρουσιάζει η ακτογραμμή της Αρτέμιδος με την χαμηλή στάθμη του νερού και για την οδηγία που έχει σταλθεί, η οποία αναφέρει ότι στην περίπτωση που σε κάποιο σημείο της θάλασσας καταλήγουν νερά από βιολογικό καθαρισμό, θα πρέπει να υπάρχουν σε ακτίνα 200 μέτρων εκατέρωθεν πινακίδες που να απαγορεύουν την κολύμβηση.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα μίλησε για διάστημα ενός έτους από την στιγμή που θα κατασκευαστούν τα δίκτυα, ενώ για την δημιουργία νέου ΚΕΛ θα πρέπει να περάσουν έως και οχτώ χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου