Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Φωτογραφίες: Το ανθρώπινο ποτάμι των προσφύγων διασχίζει την Ευρώπη

Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος του ζητήματος
Τα καραβάνια διασχίζουν την «βαλκανική οδό» για να προσεγγίσουν την Γερμανία, την Αυστρία, ακόμα και την Σουηδία 
Με τα παιδιά τους στην αγκαλιά ταξιδεύουν με τα πόδια, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες στην αναζήτηση μιας νέας πατρίδας.
Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες - ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα-  διασχίζουν την «βαλκανικό οδό» αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μία νέα πατρίδα, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο.




Οι εικόνες  της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail" με την μεγάλη έξοδο των προσφύγων στην περιοχή Rigonce της Σλοβενίας σοκάρουν, την ώρα που  η Ε.Ε προσπαθεί να χαράξει μία συγκεκριμένη πολιτική για να θέσει κατά κάποιο τρόπο υπό έλεγχο την ανεξέλεγκτη μέχρι τώρα κατάσταση.



Οι φωτογραφίες της βρετανικής εφημερίδας δείχνουν ένα ποτάμι μεταναστών και προσφύγων να διασχίζουν τα σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας με το κρύο αν και ακόμα Οκτώβριος, να είναι ήδη τσουχτερό. Περίπου 62 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες με κατεύθυνση τη Γερμανία και την Αυστρία είχαν φθάσει στη Σλοβενία κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, την ώρα που τα σύνορα της Ουγγαρίας είναι ερμητικά κλειστά στους πρόσφυγες.



Από την πλευρά της, η αστυνομία της Σλοβενίας εκτιμά ότι περίπου 13 χιλιάδες είχαν εισέλθει στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.



Την ίδια ώρα μία άλλη βρετανική εφημερίδα, η "Telegraph",  επισημαίνει ότι μόνο τις τελευταίες έξι μέρες, κάτω από αντίξοες  συνθήκες, τουλάχιστον 56 χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα. Αυτός ο αριθμός μεταναστών, όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, ακολούθησε τη γνωστή πορεία από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχονται από τη Συρία και έφτασαν σε ελληνικά νησιά όπως τη Λέσβο και τη Χίο. Ο καιρός επιδεινώνεται, επισημαίνει η Telegraph, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν για κίνδυνο ασθενειών και θανάτων από το κρύο. Oμως χιλιάδες πολίτες της Συρίας δεν πτοούνται και εγκαταλείπουν όπως - όπως την πατρίδα τους.



Μετά την Ουγγαρία και την Κροατία που έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σύνορά τους, και η Σλοβενία επιθυμεί να πράξει το ίδιο στα σύνορα με την Κροατία. Από την πλευρά της, η Yπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, αρμόδια για τους μετανάστες, επισημαίνει ότι, οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από τη Συρία , το Ιράκ και το Αφγανιστάν μην μπορώντας να εξηγήσει τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων ειδικά το τελευταίο διάστημα. Όσο όμως συνεχίζεται ο εμφύλιος τη Συρία, θα αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των πολιτών που θα εγκαταλείπουν τη  πατρίδα τους. Επιπλέον, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία έχουν εντείνει το πρόβλημα, σχολιάζει η εφημερίδα "Telegraph".


Mίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου