Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μάργκαρετ Τριντό: Η "άτακτη ζωή" της μητέρας του νέου Καναδού πρωθυπουργού

Μάργκαρετ Τριντό: Η "άτακτη ζωή" της μητέρας του νέου Καναδού πρωθυπουργού
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ζούσε μια έξαλλη ζωή στη Νέα Υόρκη, διασκεδάζοντας στο θρυλικό studio 54, καπνίζοντας μαριχουάνα με τις μεγαλύτερες διασημότητες της Αμερικής
Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αναρίθμητα δημοσιεύματα γράφονται για τον πολιτικό με την εμφάνιση μοντέλου και το έξαλλο παρελθόν του στα νυχτερινά κέντρα. Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως το πραγματικό party animal της οικογένειας είναι η 67χρονη μητέρα του Πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Τριντό.




Η Μάρκαρετ Τριντό ήταν η Πρώτη Κυρία του Καναδά, καθώς ήταν παντρεμένη με τον Πιερ Τριντό, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της χώρας από το 1968 ως το 1979 και από το 1980 ως το 1984. Όπως φαίνεται από δημοσιεύματα της εποχής, όμως, η Τριντό ήταν ιδιαίτερα ασυμβίβαστη κι έτσι το 1977, η τότε 29χρονη Πρώτη Κυρία του Καναδά παράτησε τον κατά 29 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της και τα τρία παιδιά της για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη. Όπως η ίδια έγραψε στο βιβλίο της «The Time of Your Life»: «Ήμασταν καταδικασμένοι από την αρχή. Εγώ ήμουν μια χίπισσα με ελεύθερο πνεύμα που ήθελα τον χώρο μου. Εκείνος ήταν πειθαρχημένος και αυστηρός».

Η Τριντό στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φαίνεται πως ζούσε μια έξαλλη ζωή ως φωτογράφος στη Νέα Υόρκη, διασκεδάζοντας στο θρυλικό Studio 54, καπνίζοντας μαριχουάνα με τις μεγαλύτερες διασημότητες της Αμερικής. Τα δημοσιεύματα της εποχής την αποκαλούσαν: «Η Έκπτωτη Πρώτη Κυρία».



Το κυνήγι των παπαράτσι με την Μάργκαρετ Τριντό εκείνη την εποχή ήταν καθημερινό. Μάλιστα, ένας παπαράτσι, που είχε το εργαστήριό του στο υπόγειο του περίφημου Studio 54, είχε απαθανατίσει την Τριντό να κάθεται με την πλάτη στον τοίχο και τα γόνατά της ψηλά, μια στάση που αποκάλυπτε, ότι η τότε Πρώτη Κυρία του Καναδά δεν φορούσε εσώρουχο! Η επίμαχη φωτογραφία κυκλοφόρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έκανε τον εν διαστάσει σύζυγό της, Πιερ Τριντό, έξαλλο.


Ανάμεσα στους άντρες που είχε κατακτήσει η ζωηρή Μάργκαρετ, ήταν και ο ηθοποιός Ράιαν Ο' Νιλ, που παρόλο που εκείνη την περίοδο είχε σχέση με την ηθοποιό Άλι Μακ Γκρο, δεν δίστασε να περάσει ένα ολόκληρο βράδυ με την τότε Πρώτη Κυρία του Καναδά και να φύγει μαζί της από το Studio 54, ενώ είχε πάει εκεί να διασκεδάσει με την μόνιμη σύντροφό του.



Σύμφωνα με δηλώσεις φίλων τους στον Τύπο, η Μάργκαρετ Τριντό, όταν χώρισε με τον δημοφιλή ηθοποιό, τον Ιούνιο του 1979, πασάλειψε τις φωτογραφίες του με οδοντόκρεμα!

Η ίδια σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό «People» το 1977, δήλωσε πως: «Δεν είμαι καμία περίεργη, τρελή ή εκκεντρική επειδή θέλω να κάνω μια καλή, τίμια δουλειά κάθε μέρα. Απλώς θέλω να βρω την ατομικότητά μου». Και φαίνεται πως την βρήκε, μέσα από αναρίθμητα ξενύχτια στο Studio 54 και παρέα με διασημότητες όπως ο Άντι Γουόρχολ και η Λάιζα Μινέλι. Μάλιστα, η Τριντό φαίνεται πως είχε πει στον συγγραφέα Άλαν Μαρκφιλντ: «Λατρεύω το Studio 54. Νιώθω τόσο υπέροχα ελεύθερη εκεί. Περπατώ και συναναστρέφομαι με διάσημους, ενώ παριστάνω ότι είμαι ένα σωρό διαφορετικοί άνθρωποι».



Η ζωή της της Μάργκαρετ Τριντό, με τα καυτά ειδύλλιά της με διάσημους και τις προκλητικές φωτογραφίες της έκαναν έξω φρενών τον εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών της. Μάλιστα, την ημέρα που ο Πιερ Τριντό έχασε τις εκλογές το 1979, η γυναίκα του απαθανατίστηκε να διασκεδάζει, αδιαφορώντας για το τι συνέβαινε στον Καναδά.



Σήμερα, η 67χρονη Τριντό, φαίνεται πως έχει αλλάξει τρόπο ζωής, ενώ έχει αναθερμάνει τη σχέση της με τα παιδιά της. Η ίδια έχει μιλήσει αρκετά για το παρελθόν της και τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή, η οποία την μετέτρεπε σε «αιώνια έφηβη», όπως έχει αναφέρει.


Τζάστιν Τριντό: Πρωθυπουργός, ο σέξι γιος της «άτακτης» Μάργκαρετ
Αντισυμβατικός και ακαταμάχητα γοητευτικός, ακριβώς όπως και η χίπισσα μητέρα του, ο 43χρονος πολιτικός με τα τατουάζ αποτελεί τη φαντασίωση κάθε Καναδής -και όχι μόνο-, αλλά αυτός έχει μάτια μόνο για την όμορφη Σοφί.

Η πολιτική για τον Τζάστιν Τριντό αποδείχθηκε πεπρωμένο που δεν θα κατάφερνε ποτέ να αποφύγει. Ως γιος του Πιερ Τριντό, επί μακρόν ηγέτη της χώρας τη δεκαετία του ’70 και του ’80, και της άστατης, party animal Μάργκαρετ Σινκλέρ, ο Τζάστιν αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας μόλις στα 43 του χρόνια. Ενώ ο Καναδάς περιμένει από αυτόν να κυβερνήσει τη χώρα, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο απλώς παρακαλούν να φωτογραφίζεται ημίγυμνος.


Εως πρόσφατα για όλο τον κόσμο -ή έστω για εκείνο το κομμάτι της υφηλίου που διατηρεί κάποιο εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κράτος- το επώνυμο «Τριντό» και ο Καναδάς παρέπεμπαν κατά πρώτο λόγο στην ατίθαση και εκκεντρική Μάργκαρετ Τριντό, την πάλαι ποτέ πρώτη κυρία της χώρας, η οποία απέκτησε μια μάλλον αμφιλεγόμενη φήμη ως μοιχαλίδα, περιστασιακή παλλακίδα ενός ή περισσότερων μελών των Rolling Stones κ.λπ. Από την άλλη, η παράθεση των ονομάτων «Τζάστιν» και «Καναδάς» στην ίδια πρόταση δεν θα μπορούσε παρά να συνδέεται με έναν νεαρό σούπερ σταρ, έναν πασίγνωστο τραγουδιστή και ποπ είδωλο. Ωστόσο, από τις 19 Οκτωβρίου, όταν οι συμπολίτες του ανέδειξαν τον Τζάστιν Τριντό στον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ο Τζάστιν Μπίμπερ έπαψε αυτομάτως να είναι το Νο 1 δημόσιο πρόσωπο του Καναδά. Εκθρονίστηκε από τον 43χρονο Τζάστιν Τριντό, τον αντισυμβατικό, ακαταμάχητα γοητευτικό εντός και εκτός καναδικών συνόρων «μποξέρ» με τα ευμεγέθη τατουάζ στα μπράτσα. Κυρίως, όμως, με την εκλογική νίκη του Τζάστιν ο Καναδάς δίνει συνέχεια σε μια πολύ ιδιαίτερη παράδοση, δηλαδή την εκχώρηση της εκτελεστικής εξουσίας σε πολιτικούς που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συνήθη συντηρητικά στερεότυπα, κάτι που είχε συμβεί επίσης με τον πατέρα του, τον Πιερ Τριντό.


Ενώ όλοι τον χαρακτήριζαν «ιδανικό εργένη», ο Τζάστιν παντρεύτηκε την όμορφη δημοσιογράφο Σοφί Γκρεγκουάρ και απέκτησαν τρία παιδιά. Το παράδοξο είναι ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας τον βρήκε στην κηδεία του αδελφού του 

Εμβληματική μορφή στη σύγχρονη καναδική ιστορία, διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας επί δύο θητείες, πρώτα την περίοδο 1968-1979 και, ύστερα από ένα διάλειμμα μερικών μηνών, από το 1980 έως το 1984. Αντίθετα με τον άγραφο κανόνα που ορίζει ότι ο Καναδάς σπανίως απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη δίνοντας την έξωθεν εντύπωση ότι η ζωή κυλά γαλήνια και μονότονα αδιατάρακτη στο βορειότερο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου, οι Τριντό έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φέρουν τη χώρα τους στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα - κυρίως χάρη στην αντικομφορμιστική συμπεριφορά τους. Ο «σέξι» Τζάστιν δείχνει έτοιμος να δικαιώσει την υπόληψη των γονέων του. Ο νέος πρωθυπουργός και περιζήτητος γόης του Καναδά, με τα εκφραστικά γαλαζοπράσινα μάτια, γδύνεται στο εστιατόριο της Βουλής για τις ανάγκες φιλανθρωπικής εκδήλωσης και παίζει μποξ επιδεικνύοντας τους καλογυμνασμένους του μυς, το εντυπωσιακό τατουάζ που κοσμεί τον αριστερό του ώμο κ.λπ. Το ασυμβίβαστο πνεύμα του Τζάστιν Τριντό επιβεβαιώνει περίφημα το κλισέ περί μήλου και μηλιάς. Με την εκλογική του νίκη ο Τζάστιν Τριντό αποστόμωσε τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον αποκαλούσαν υποτιμητικά «μορφονιό». Και επίσης επανέφερε στην εξουσία τη φιλελεύθερη παράταξη ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία κυριαρχίας των Συντηρητικών. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψηφίου για την ηγεσία των Φιλελεύθερων, ο Τζάστιν επανέλαβε πολλές φορές ότι «ήξερα πως η πρόκληση που θα αντιμετώπιζα σε όλη μου τη ζωή θα ήταν να αποδείξω σε όλους όσοι θεωρούν ότι τα πάντα μού ήρθαν εύκολα στην πολιτική λόγω του επιθέτου μου ότι κάνουν λάθος. Εγώ απαντώ ότι έχω το δικαίωμα να βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο λόγω του πατέρα μου και του παππού μου». Ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, Τζέιμς Σινκλέρ, είχε διατελέσει υπουργός επίσης σε κυβέρνηση των Φιλελεύθερων.

Ο Τζάστιν Τριντό είχε φροντίσει να επιδώσει δημοσίως τα διαπιστευτήριά του ήδη από τον Μάρτιο του 2012, τότε που είχε βάλει σε ενέργεια όλο το οπλοστάσιο σαγήνης και ανδρισμού που διαθέτει. Είχε φορέσει το σορτσάκι, τα γάντια, τα προστατευτικά και την κόκκινη ρόμπα του πυγμάχου για μια μονομαχία μποξ με τον συντηρητικό του αντίπαλο Πατρίκ Μπραζό στο ρινγκ ενός φιλανθρωπικού αγώνα. Βέβαια, τα μάτια όλων των γυναικών ήταν καρφωμένα στο μυώδες σώμα του αλλά και στο τατουάζ των Χάιντα με το κοράκι, σύμβολο φυλής Ινδιάνων που ζει στη βορειοδυτική ακτή της καναδικής επικράτειας, στα παράλια του Ειρηνικού ωκεανού.


1971: Ο ιστορικός πρωθυπουργός Πιερ Τριντό σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία - Δίπλα του η εκρηκτική Μάργκαρετ προτού τον εγκαταλείψει 

Πρωθυπουργός από κούνια

Θα έλεγε κανείς ότι ο Τζάστιν Τριντό είναι πρωθυπουργός από κούνια, καθώς όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, είχε προφητέψει ότι ο μικρός θα ακολουθούσε τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του. Σε ένα δείπνο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Οτάβα το 1972, ο Νίξον απηύθυνε την εξής πρόποση στον Kαναδό ομόλογό του: «Απόψε θα αφήσουμε κατά μέρος τις τυπικότητες. Θα ήθελα να πιω στην υγειά του μελλοντικού πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Πιερ Τριντό».

Η γέννηση του Τζάστιν, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1971, είχε καλυφθεί από τα καναδικά ΜΜΕ ως εθνικό γεγονός. Τα παιδικά χρόνια του Τζάστιν ήταν μοιρασμένα ανάμεσα στη χλιδή και την απλότητα. Κάθε πρωί το σχολικό τον παραλάμβανε από την πρωθυπουργική κατοικία για να τον μεταφέρει στο δημόσιο δημοτικό. «Υπήρχαν μεσημέρια που δεν μπορούσα να απολαύσω το μεσημεριανό με τους συμμαθητές μου, καθώς έπρεπε να τρέξω στο σπίτι επειδή θα γευματίζαμε με τη βασίλισσα», διηγείται ο Τζάστιν για την παιδική ηλικία που βίωσε ως γιος του πολιτικού ηγέτη του Καναδά.


Ο γιος στα χνάρια της χίπισσας Μάργκαρετ: Ατίθαση και εκκεντρική, η Μάργκαρετ Σινκλέρ έγινε δεκάδες φορές πρωτοσέλιδο όταν παράτησε τον πρωθυπουργό και σύζυγό της με τους τρεις γιους τους για την έκλυτη ζωή στη Νέα Υόρκη. Η φωτογραφία από ξέφρενο χορό στο αμαρτωλό «Studio 54» 

Τουλάχιστον, όμως, στα φοιτητικά του χρόνια ησύχασε, αφού τα media είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους γι’ αυτόν. Ο Τύπος άρχισε να ασχολείται μαζί του ξανά το 1998, όταν ο μικρότερος αδελφός του, Μισέλ, παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο της Βρετανικής Κολομβίας. Ηταν μόλις 23 ετών και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Η συμπάθεια των Καναδών για το βαρύ πένθος της οικογένειας ήταν αναπάντεχη. Υστερα από δύο χρόνια ο πατέρας του Τζάστιν, Πιερ Τριντό, κατέρρευσε και απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Στην κηδεία του ο Τζάστιν γέμισε υποσχέσεις τους Καναδούς. Με δάκρυα στα μάτια εκατομμύρια πολίτες τον άκουγαν να εκφωνεί τον επικήδειο λόγο και ήταν ακριβώς τότε που πολλοί από αυτούς αναγνώρισαν στο πρόσωπο εκείνου του συμπαθητικού αγοριού τον μελλοντικό ηγέτη του Καναδά. Στην κηδεία του Πιερ Τριντό ήταν παρούσα και η πρώην σύζυγός του, η διαβόητη για την προβεβλημένη της εξωστρέφεια Μάργκαρετ. Μεγαλώνοντας ο Τζάστιν κράτησε αποστάσεις από την πολιτική. Σπούδασε Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο McGill, συνέχισε στο αντίστοιχο ΑΕΙ της Βρετανικής Κολομβίας και έγινε δάσκαλος. Ωστόσο, η απόρριψη της πολιτικής αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς κάτι πρόσκαιρο, αφού το κάλεσμα για την ενασχόληση με τα κοινά ήταν υπερβολικά ισχυρό για να του αντισταθεί. Ετσι, τον Απρίλιο του 2013, με το θριαμβευτικό ποσοστό 80,1%, ανέλαβε την ηγεσία των Φιλελεύθερων.

Παράλληλα, ο Τζάστιν που θα ταίριαζε ιδανικά στο στερεότυπο του εργένη, δημιούργησε τη δική του οικογένεια με την κατά τρία χρόνια νεότερή του Σοφί Γκρεγκουάρ. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά. Για τη «γυναίκα της ζωής μου», όμως, όπως τη χαρακτηρίζει, ο Τζάστιν αποφεύγει να μιλά με λεπτομέρειες. Προτιμά να λέει απλώς ότι ο έρωτάς του ήταν κεραυνοβόλος - και εξακολουθεί με αμείωτη ένταση. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην κηδεία του αδελφού του Τζάστιν.
Η Σοφί, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, έχει δίπλωμα διδασκαλίας γιόγκα, παίζει κιθάρα, αγαπά το τραγούδι και έχει δανείσει τη φωνή της σε τηλεοπτικά σποτ μέσω των οποίων οργανώσεις ευαισθητοποιούν τις γυναίκες σχετικά με το ζήτημα της νευρικής ανορεξίας και της βουλιμίας. Εξάλλου, δεν έχει διστάσει να παραδεχτεί δημοσίως ότι και η ίδια έπασχε από βουλιμία. Η Σοφί σπούδασε Εμπορικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο McGill και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Εχει εργαστεί σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι απολαμβάνει τη μητρότητα.


Ουρές για μια selfie με τον πιο hot πολιτικό στον κόσμο
 



Η περιπέτεια μιας δυναστείας

Ο πατέρας του Τζάστιν, Πιερ Τριντό, μία από τις εμβληματικές πολιτικές φυσιογνωμίες του Καναδά, έγινε αρκετές φορές πρωτοσέλιδο τη δεκαετία του ’70 για την άτακτη ερωτική ζωή του και τις προκλητικές επιλογές του. Δεν δίστασε να παντρευτεί τη Μάργκαρετ Σινκλέρ, μια χίπισσα κατά 29 χρόνια νεότερή του, η οποία, αφού του χάρισε τρεις γιους, παράτησε την οικογένειά της για να ζήσει το μεγάλο όνειρο -και μια έκλυτη ερωτική ζωή- στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στους φερόμενους ως εραστές της ξεχωρίζουν ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο Ρον Γουντ ή/και ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones, όπως και ο Αμερικανός γερουσιαστής Τεντ Κένεντι.

Ως άτακτη κυρία της δεκαετίας του ’70, η  Μάγκι  Τριντό ήταν μονίμως σε κάποιο πρωτοσέλιδο, λουσμένη με επιτιμητικά σχόλια για το προκλητικό της ντύσιμο, για το ότι ξεσάλωνε στο διαβόητο κλαμπ «Studio 54» -και μάλιστα κάθε φορά με διαφορετικό συνοδό. Η απόφαση του Πιέρ Τριντό να χωρίσει τη Μάργκαρετ και η έκδοση του διαζυγίου ήρθαν μαζί με τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι θα έχανε τις επικείμενες εκλογές, αλλά και την απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική το 1984. Ο Τζάστιν και τα δύο αδέλφια του μετακόμισαν με τον πατέρα τους στην Οτάβα. Μετά το διαζύγιο Πιερ και Μάργκαρετ διατήρησαν φιλική σχέση μέχρι τον θάνατο του πρώην Καναδού πρωθυπουργού, το 2000, παρά το γεγονός ότι η Μάργκαρετ ενδιαμέσως παντρεύτηκε και χώρισε για δεύτερη φορά. Ο Πιερ Τριντό ήταν και αυτός ένα ατίθασο πνεύμα, κάποιος που είχε διαγράψει από το λεξιλόγιό του το λήμμα «όριο». Εμφανίστηκε με σανδάλια στο Κοινοβούλιο της χώρας του, ενώ δεν δίστασε να κάνει πιρουέτα πίσω από την πλάτη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ, χαρίζοντας στην Ιστορία μια ανεπανάληπτη φωτογραφία. Ωστόσο, εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η ερωτική ζωή του. Είχε σχέσεις με διάφορες διασημότητες όπως η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η Μπιάνκα Τζάγκερ (πρώην σύζυγος του Μικ), η Κιμ Κατράλ από το «Sex and the City», ενώ σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του είχε στο πλευρό του δύο ή και τρεις αιθέριες υπάρξεις. Μετά το διαζύγιο από τη Μάργκαρετ ο Τριντό έγινε ξανά πατέρας.

Το 1991, σε ηλικία 71 ετών, η Ντέμπορα Κόιν, στέλεχος των Φιλελεύθερων, του χάρισε μια κόρη. Ομως, όσο αντισυμβατικός ήταν στην προσωπική του ζωή, τόσο κύρος είχε σε πολιτικό επίπεδο εντός και εκτός της χώρας του και έχει αφήσει πίσω του μια παρακαταθήκη με την οποία καλείται, εκ των πραγμάτων, να αναμετρηθεί ο Τζάστιν. Οσο για τον απόηχο των άγριων πάρτυ που συμμετείχε η γυναίκα-σκάνδαλο της δεκαετίας του ’70, η Μάργκαρετ Τριντό, ο γιος της τής συγχωρεί τα πάντα. Τη μεγάλη μέρα της εκλογικής του νίκης η Μάγκι ήταν η πρώτη που έσπευσε να τον συγχαρεί κι εκείνος ανταπέδωσε με ένα εγκάρδιο φιλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου