Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πωλήσεις: 9 τρόποι για να υποστηρίξετε τον εαυτό σας

Όλοι οι πωλητές, χρειάζονται συνεχώς υποκίνηση. Είναι το απαραίτητο «οξυγόνο» για να μπορέσει ο πωλητής να κάνει τα καθημερινά του καθήκοντα. Ακόμα και αυτά που είναι
δύσκολα, δεν είναι ευχάριστα ή εμπεριέχουν τον κίνδυνο της απόρριψης και της απογοήτευσης.




Πώς όμως είναι δυνατόν να είναι ένας πωλητής συνέχεια ανεβασμένος;

Τι πρέπει να κάνει για να έχει θετική στάση και να ξεκινά κάθε μέρα με όρεξη;

Ποια είναι τα μυστικά για να μην τον ρίχνουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα;

Είναι απολύτως φυσικό και το βλέπουμε συνέχεια, πολλοί πωλητές να χάνουν το κουράγιο τους μετά από διάφορα εμπόδια που προκύπτουν. Αναζητούν τρόπους να στηριχτούν στους προϊσταμένους και συνεργάτες τους αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρουν εκεί την ενθάρρυνση που χρειάζονται. Έτσι παραμένουν για καιρό στον βάλτο της απογοήτευσης ώσπου ένα τυχαίο γεγονός να τους αναπτερώσει το ηθικό και να ξεκινήσουν και πάλι για το ταξίδι της επιτυχίας.

Εδώ παραθέτω μερικές απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει κάθε πωλητής για να αυτοϋποκινείται και να μην εξαρτάται από κανέναν και καμία κατάσταση.

1. Γράψε κάπου τον μεγάλο στόχο σου που αν τον πετύχαινες θα σε έκανε να νιώσεις πως αξίζει κάθε δυσκολία στη δουλειά σου. Να τον διαβάζεις κάθε φορά που νιώθεις την απογοήτευση να σε πλησιάζει. Ακόμα καλύτερα να τον ξαναγράφεις, μαζί με άλλους μικρότερους στόχους, κάθε πρωί.

2. Διάβαζε για 30’ κάθε μέρα κάτι που σε βοηθά να γίνεις καλύτερος στη δουλειά και στη ζωή σου.

3. Φέρσου με αγάπη και συμπάθεια στον εαυτό σου όταν είναι πεσμένος και κάνε κάτι για αυτόν σαν να ήσουν ο καλύτερος φίλος σου.

4. Ηρέμησε και φέρε στο μυαλό σου κάποια παλιότερη επιτυχία σου. Νιώσε όπως ένιωθες τότε, όπως διασκέδαζες τότε, όπως μιλούσες τότε.

5. Απομάκρυνε από κοντά σου ή απομακρύνσου εσύ από αρνητικούς ανθρώπους που σου χαλάνε ακόμα περισσότερο τη ψυχολογία

6. Πάρε την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στη δουλειά σου και αποφάσισε πως είναι καιρός να κάνεις μια νέα αρχή. Αποδέξου πως είναι δικό σου προνόμιο να επανεκκινήσεις.

7. Επικοινώνησε με κάποιον καλό σου πελάτη, και ρώτα τον τι μπορείς να κάνεις για να τον βοηθήσεις στη δουλειά του. Πες του πως είναι άσχετο με αυτό που πουλάς και πως μπορεί να σου μιλήσει ανοικτά για οτιδήποτε και πως εσύ θα προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις.

8. Γράψε σε ένα κομμάτι χαρτί όλα όσα θεωρείς επιτυχία σου στη δουλειά τα τελευταία χρόνια. Μην τσιγκουνευτείς και μην υποτιμήσεις τίποτα. Προσπάθησε να γράψεις τουλάχιστον 10 μικρά η μεγάλα πράγματα. Διάβαζε τα συχνά όταν χάνεις το κουράγιο σου.

9. Ζήτα από κάποιον που είναι θετικός άνθρωπος να σου μιλήσει για σένα και πως είσαι σαν επαγγελματίας. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και πως τα αντιλαμβάνονται οι γύρω σου.

Να θυμάσαι πως οι επιτυχημένοι τα κατάφεραν γιατί μετά από κάθε αποτυχία, σήκωναν γρήγορα το ανάστημα τους και συνέχιζαν την προσπάθεια.


Θωμάς Σλάμαρης
Εκπαιδευτής Πωλήσεων & Business Coach




Γράφει:
Θωμάς Σλάμαρης

www.nextdeal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου