Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Διαμαρτυρία Τρίτεκνων Γονέων για καθυστερήσεις στα οικογενειακά επιδόματα

Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων (και όχι μόνο) Γονέων 
Προς το Υπουργείο Παιδείας
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, στο κομμάτι που σας αφορά, ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα στήριξης τέκνων και επιδόματα
τριτέκνων – πολυτέκνων) έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους όλες τις μέρες.
Άλλα παιδιά δεν πάνε γιατί δεν έχουν κολατσιό να πάρουν μαζί, άλλα παιδιά δεν πάνε γιατί δεν έχουν παπούτσια ή ρούχα, σε κάποιες περιπτώσεις που το σχολείο είναι κάπως απομακρυσμένο από την οικεία της οικογένειας δεν υπάρχουν τα ναύλα για τα μεταφορικά, είτε αυτό είναι λεωφορείο, είτε βενζίνη για το αυτοκίνητο της οικογένειας που μεταφέρει τα παιδιά.




Θεωρούμε πως αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να σας κάνει να ντρέπεστε και εσάς, όπως και εμάς και να κάνετε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα. Φτάσαμε ως εδώ καθώς η τεράστια ανεργία, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση έχουν αναγκάσει πολλές οικογένειες να ζουν από τα επιδόματα, τις κάρτες σίτισης κλπ.
 Επί τη ευκαιρία, να σας ενημερώσουμε πως όλοι εμείς οι γονείς που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με την καθημερινότητα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι οι σκέψεις σας για την επιβολή ΦΠΑ στην παιδεία (φυσικά δεν μιλάμε για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά για τα φροντιστήρια κλπ) αποκλείουν ολοκληρωτικά τα παιδιά μας από κάθε τι άλλο πέραν του δημόσιου σχολείου, το οποίο όμως υπολειτουργεί.... κι έτσι το αποτέλεσμα θα είναι να μένουν τα παιδιά μας αμόρφωτα.
Αυτό θέλετε; Οι νέες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων να μένουν αγράμματοι; Μήπως αυτό θα σας βόλευε; Να είναι λαός προβάτων;

Αναμένουμε με αγωνία τις δικές σας απαντήσεις, κινήσεις για το φλέγον αυτό θέμα.

Μαριλένα Κωττάκη Κερανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου