Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν στην Βουλή τέσσερις Δήμαρχοι

email
Ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν στην Βουλή τέσσερις Δήμαρχοι
Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέθεσαν την Παρασκευή, 16.10.2015, οι Δήμαρχοι τεσσάρων Δήμων της Ανατολικής Αττικής εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους για το
καταστροφικό άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την Βουλή. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προς: κ.κ Βουλευτές Περιφέρειες Αττικής
Γραφεία Δημάρχων
-Δήμαρχος Κρωπίας
κ. Δημήτρης Κιούση
- Δήμαρχος Σπάτων –Αρτέμιδας
κ. Μάρκου Δημήτρης
-Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
κ. Σωτήρης Μεθενίτης
-Δήμαρχος Παιανίας
κ. Σπυρίδων Στάμου
Κύριοι Βουλευτές,
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την πλήρη διαφωνία μας στο καταστροφικό για το Δήμο μας άρθρο 13 του υπό συζήτηση πολυνομοσχεδίου.
Όπως γνωρίζετε, με το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο (άρθρο 13) επιχειρείται η απαλλαγή των παραχωρησιούχων (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.,ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,κλπ) από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού συνδέοντας την καταβολή των τελών με την παροχή των υπηρεσιών από το Δήμο. Όμως, η «σύνδεση» αυτή είναι αντίθετη με την 1620/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ, η οποία έκρινε ότι λόγω ακριβώς του δημοσίου χαρακτήρα της αντιπαροχής η υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους δεν προϋποθέτει την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας αλλά αρκεί η ετοιμότητα παροχής της.
Είναι ολοφάνερο ότι με το άρθρο 13 επιχειρείται ρύθμιση contra στην απόφαση της Ολομέλεια του ΣΤΕ και στο υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο επιβολής των τελών, η οποία ευνοεί επιλεκτικά συμφέροντα.

Τυχόν υπερψήφιση του ανωτέρου άρθρου που καταπατά νομικά και θεσμικά δικαιώματα της αυτοδιοίκησης θα έχει ολέθριες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας.

Η τεράστια διαφυγή εσόδων των Δήμων μας που θα προκύψει θα έχουν εμφανή αποτελέσματα στις υποδομές του Δήμου μας και στις προσφερόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς στους δημότες μας (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός σε δημοτικούς δρόμους, σχολεία, δημοτικά γυμναστήρια, κοινόχρηστους χώρους κλπ).

Μεσούσης δε της οικονομικής κρίσης αδυνατούμε να μετακυλήσουμε αυτή την απώλεια εσόδων των δημοτικών τελών στους δημότες μας.

Σας καλούμε να προτάξετε την πολιτική σας ισχύ, για να υπερασπιστείτε το δίκαιο του τόπου μας. Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα των εταιριών να μπαίνουν επάνω από τα συμφέροντα των πολιτών. Θέλουμε να ελπίζουμε πως, συναισθανόμενοι την τεράστια απειλή για την επιβίωση και την ευημερία του τόπου μας, θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα καταψηφίσετε το εξαιρετικά επιζήμιο αυτό νομοθέτημα που επιδιώκει να φτωχοποιήσει τους Δήμους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Google+