Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας

Παραιτήθηκε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας
Αποχωρεί και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Η Εβελίνε Βίντμερ-Σλουμφ δήλωσε ότι η απόφασή της δεν σχετίζεται με τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών
εκλογών, στις οποίες το Συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα είδε τα ποσοστά του να καταποντίζονται
Η επί πέντε χρόνια υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Εβελίνε Βίντμερ-Σλουμφ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τη θέση αυτή και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.




"Θα αποχωρήσω από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (σ.σ. κυβέρνηση) στο τέλος του έτους" είπε η Βίντμερ-Σλουμφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βέρνη.
Η υπουργός είναι γνωστή στο εξωτερικό καθώς επί της θητείας της καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο για τους κατοίκους εξωτερικού. Ήταν αυτή που υπέγραψε τη συμφωνία για την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών με τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2017.

Όπως είπε, η απόφασή της δεν σχετίζεται με τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ελβετία, στις οποίες το Συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (PBD) είδε τα ποσοστά του να καταποντίζονται, προς όφελος της λαϊκιστικής δεξιάς (UDC) και των φιλελεύθερων ριζοσπαστών (PLR). "Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένας από τους λόγους και είχε τη σημασία του, όμως δεν ήταν ο λόγος που με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Το είχα ήδη συζητήσει με την οικογένειά μου πριν τις εκλογές", είπε η ίδια.

Η 59χρονη Βίντμερ Σλουμφ μετείχε στην κυβέρνηση από το 2007 και ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2010. Νωρίτερα, ως υπουργός Δικαιοσύνης έγινε γνωστή διεθνώς όταν αρνήθηκε να εκδώσει στις ΗΠΑ τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι για να δικαστεί για τον βιασμό μιας 13χρονης το 1977.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου