Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Bόμβα στο Δημόσιο! Καταργείται η 35ετία. Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα όρια συνταξιοδότησης

Στο αέρα χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα με 35ετία έως τις 31/12/2014. Με  κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών κ.κ Γιώργου  Κατρούγκαλου και Γιώργου Χουλιαράκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και πριν από το 1983 χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας. Για τα πρόσωπα αυτά ως ισχύον την 18−8−2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λογίζεται το 58ο ή το 55ο έτος (τρίτεκνες).
 
Το θέμα πυροδότησε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
 
Για παραπληροφόρηση μιλά το υπουργείο.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου: 
 
«Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των ελλήνων και των ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού. 
 
» Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μία Κοινή Υπουργική Απόφαση εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους. 
 
» Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο. 
 
» Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή.»
 
Διαβάστε εδώ την υπουργική απόφαση και τους πίνακες με την αύξηση των ορίων.
 
Nextdeal newsroom

Γράφει:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου