Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σαουδάραβας πρίγκιπας συνελήφθη με δύο τόνους ναρκωτικών

Σαουδάραβας πρίγκιπας συνελήφθη με δύο τόνους ναρκωτικών
Η τεράστια ποσότητα χαπιών και κοκαΐνης βρέθηκε στις αποσκευές του - Τελικός προορισμός η Μέση Ανατολή
Στη σύλληψη ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου της Βηρυτού, όταν στις αποσκευές του Αμπντ αλ-Μουχσέν μπιν Ουαλίντ μπιν Αμπντ αλ-Σαούντ εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.




Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ο πρίγκιπας σκόπευε να μεταφέρει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του δύο τόνους ναρκωτικών, τα οποία βρίσκονταν σε 40 δέματα και οκτώ βαλίτσες.

Ο πρίγκιπας και ακόμα τέσσερις συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν στην μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην ιστορία του αεροδρομίου της Βηρυτού, όπως είπε πηγή των αστυνομικών αρχών.

Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται ότι «επιχείρησαν να μεταφέρουν λαθραία περίπου δύο τόνους χαπιών Captagon (συνθετικά σκευάσματα με βάση την αμφεταμίνη) και κοκαΐνης», δήλωσε ο άνδρας των αστυνομικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξήγησε, μάλιστα, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που έχει σημειωθεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Τα χάπια, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, είναι ευρέως διαδεδομένα στη Μέση Ανατολή και χρησιμοποιούνται από μαχητές στη Συρία, ενώ τελικός προορισμός των πακέτων ήταν η Σαουδική Αραβία.

Τον Απρίλιο του 2014 πάντως οι δυνάμεις ασφαλείας του λιμένα της Βηρυτού είχαν εξαρθρώσει κύκλωμα που επιχειρούσε να μεταφέρει 15 εκατ. χάπια Captagon, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με καλαμπόκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου