Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ψηφίστηκε κανονικά το άρθρο 13

Ψηφίστηκε κανονικά το άρθρο 13
Ψηφίστηκε κανονικά προχθές χωρίς αναδιατυπώσεις το Άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει την απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε αεροδρόμια, εθνικές οδούς και άλλες μεγάλες επενδύσεις.

Οι πολλές επαφές που είχαν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ με το υπουργείο Εσωτερικών και η αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά της ηγεσίας του, δεν στάθηκαν ικανές για να αποτρέψουν την μεγάλη ανατροπή που έρχεται.




Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 82 του από 24.9/20.10.1958 βασιλικού διατάγματος (Α ́171) αναριθ- μούνται σε 5 και 6 και προστίθενται νέες παράγραφοι 3 και 4 ως εξής:
«3. Δεν επιβάλλονται ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες προς τους οποίους το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου, με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώνεται από τη Βουλή με τυπικό νόμο, εφόσον στην εν λόγω σύμβαση προβλέπεται ότι οι σχετικές υπηρεσίες παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες.
4. Ανταποδοτικά τέλη της προηγούμενης παραγράφου και κάθε είδους συναφείς κυρώσεις, που έχουν καταβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν αναζητούνται, εκτός αν αφορούν εκτέλεση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, βεβαιωμένες οφειλές τέτοιων ανταπο- δοτικών τελών ή συναφών κυρώσεων διαγράφονται, κα- τόπιν διαπιστωτικής απόφασης του οικείου οργάνου των Ο.Τ.Α.. Τέλη και συναφή πρόστιμα που με τελεσίδικες δι- καστικές αποφάσεις έχει αναγνωριστεί η υποχρέωση να καταβληθούν στον οικείο Ο.Τ.Α. εξαιρούνται της παρούσας ρύθμισης και εισπράττονται κανονικά.»
Δείτε το πολυνομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

http://www.parliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/k-dimosto-papuros-sunolo_1.pdf

www.myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου