Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Το Porsche Mission E ηλεκτρίζει την έκθεση της Φρανκφούρτης

Το Mission E είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο που αποδίδει πάνω από 600 άλογα, έχει αυτονομία στα 500 km και θα αποτελέσει τεχνολογικό μπούσουλα για τα σπορ μοντέλα του μέλλοντος.
Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν έντονες φήμες σχετικά με την παραγωγή ενός σούπερ ηλεκτρικού μοντέλου που θα αντιμετωπίσει το Tesla Model S.




Τελικά, αυτές επιβεβαιώνονται με το Mission E, το οποίο πέρα από το εντυπωσιακό του περιτύλιγμα, κλέβει την παράσταση με την καθαρά ηλεκτρική του αυτονομία που φτάνει τα 500 km! Από την άλλη, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως κάπως έτσι θα μοιάζει η Panamera το 2025 (ή πάνω σε αυτό να βασιστεί η μικρότερη Pajun), με σύστημα τετρακίνησης, ενεργής τετραδιεύθυνσης και ένα σύστημα πρόωσης με συνδυαστική ισχύ στα 600 PS.



Δύναμη που είναι αρκετή για να επιτευχθεί το 0-100 σε μόλις 3,5 sec, η διαδικασία του 0-200 ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 12 sec, ενώ στο Ring ένας γύρος διαρκεί λιγότερο από 8 min! Η Porsche αναφέρεται σε μία διαδικασία φόρτισής της (την Turbo Charging) και με την τεχνολογία αυτή, οι μπαταρίες φορτίζονται στο 80% (σε μόλις 15 λεπτά) που επαρκεί για περίπου 400 km. Εδώ η τάση φόρτισης φτάνει τα 800V, ενώ φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλό οικιακό ρεύμα.



To εμπρός τμήμα του Mission E χαρακτηρίζεται από προβολείς LED με τέσσερις φωτεινές συστοιχίες για το καθένα, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά εν απουσία της μεσαίας κολώνας. Οι ζάντες 21 και 22 ιντσών είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενώ οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα, ενώ ο πίνακας οργάνων μοιάζει σα να πλέει πάνω στο ταμπλό, καθώς είναι μια ενιαία οθόνη OLED, η οποία απεικονίζει και τα πέντε παραδοσιακά στρογγυλά όργανα των Porsche.










ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου