Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΤΟ: ο Ερντογάν πλάι πλάι με τον καταζητούμενο φονιά του Σολωμού!

ΦΩΤΟ: ο Ερντογάν πλάι πλάι με τον καταζητούμενο φονιά του Σολωμού!
Παραμένει ασύλληπτος εδώ και 19 χρόνια, παρά το διεθνές ένταλμα εναντίον του
​Στην εξέδρα που στήθηκε για τα εγκαίνια αγωγού νερού στα Κατεχόμενα, με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, βρέθηκε ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού,
Κενάν Ακίν, που καταζητείται από το 1996 με διεθνές ένταλμα σύλληψης και έχει επικηρυχθεί για τη δράση του στο οδόφραγμα της Δερύνειας!




Ο Κενάν Ακίν, που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού όταν προσπάθησε να κατεβάσει τη τουρκική σημαία, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και θεωρείται… σημαίνον πρόσωπο, καθώς παραβρέθηκε στην εκδήλωση που στήθηκε στα Κατεχόμενα για το έργο μεταφοράς νερού από την Μερσίνα.
erdogan_548_355.jpg

Επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία για το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του, ο Ακίν συμμετείχε στους εορτασμούς, παίρνοντας θέση στην εξέδρα των επισήμων, δίπλα στους ηγέτες της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους, ενώ πάτησε μαζί τους τον διακόπτη για να αρχίσει η ροή νερού στο φράγμα που κατασκευάστηκε στα Πάναγρα.
fd29281a42d57b0218994790ccbb1165.jpg
Ο γνωστός ως «εκτελεστής της Δερύνειας», έχει επικηρυχθεί από την Κυπριακή Δημοκρατίας με το ποσό των 460.000 ευρώ και παραμένει ασύλληπτος εδώ και 19 χρόνια, παρόλο που ταξιδεύει συχνά στην Τουρκία, αλλά και κάνει αναρτήσεις στο Facebook και δηλώνει πως διαμένει στα Άδανα.
Το φονικό περιστατικό του 1996
Ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από το χέρι του Ακίν την ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσει λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ισαάκ, ωστόσο, ομάδα των «Γκρίζων Λύκων» μετέτρεψε την περιοχή σε πεδίο μάχης.
Ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους του ΟΗΕ, ο 26χρονος πέρασε στη «νεκρή ζώνη» και προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από έναν ιστό, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.
killer.jpg
(O Ακίν την ώρα που πυροβολεί εναντίον του Σολωμού)

Σύμφωνα με τις Ελληνοκυπριακές αρχές, ένας από τους δολοφόνους είναι και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού , υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Tουρκικών μυστικών Δυνάμεων. Ομάδα ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμόχωστου, μετά από συντονισμένες εξετάσεις, εντόπισαν τους δράστες εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Το υλικό που εξασφαλίσθηκε χρησιμοποιήθηκε για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο, στις 24 Ιουνίου του 2008, βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Μέχρι σήμερα, κανένας από τους δράστες δεν έχει συλληφθεί.
solomossolomouinside.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου