Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΡΑΦΗΝΑ - Έναρξη εργασιών ΤΕΝΞ στο Οχυρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 19.10.2015 εγκαταστάθηκε κλιμάκιο του ΤΕΝΞ στη θέση Οχυρό Ραφήνας για εκτέλεση εργασιών έρευνας και εκκαθάρισης έκτασης 266 στρεμμάτων.
Οι εργασίες γίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και γι αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Π. Καμένο για την ευαισθησία του να δώσει προτεραιότητα στο θέμα και για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου.




Το πρωί βρέθηκε στον χώρο του Οχυρού ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, o Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής και ο Διοικητής του ΤΕΝΞ Ανχης Θωμάς Δαούτης μαζί με τον εκπρόσωπο του ΥΕΘΑ κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο, Ταξίαρχο εα, σύμβουλο του Υπουργού και τον Ραφηνιώτη εκπρόσωπο του στρατιωτικού γραφείου του ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Καραγεωργίου, όπου ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό των εργασιών και περιηγήθηκαν σε διάφορες θέσεις όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε την διαβεβαίωση, τυχόν ευρήματα από την εποχή του πολέμου να παραμείνουν στη διάθεση του Δήμου ώστε στο μέλλον να μπορούν να εκτεθούν σε χώρο που θα δημιουργηθεί στο Οχυρό και να είναι επισκέψιμα στα πλαίσια των ενημερωτικών εκπαιδευτικών περιηγήσεων των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου