Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Έκαναν απάτες μέσα από τις φυλακές Γρεβενών!

Έκαναν απάτες μέσα από τις φυλακές Γρεβενών!
Ένας 30χρονος Έλληνας και ένας 37χρονος Αλβανός
Τηλεφώνησαν σε 50χρονο και προσπάθησαν να τον πείσουν να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των 1.600 ευρώ στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Λάρισα
– Για την «είσπραξη» εμφανίστηκαν δύο κοπέλες 19 και 29 ετών
Περίσσευε το θράσος σε δυο κρατούμενους των φυλακών Γρεβενών, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν 50χρονο στη Φλώρινα τηλεφωνώντας του μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα και παριστάνοντας τους… τραπεζικούς που δήθεν θα έσωζαν τις καταθέσεις του από «κούρεμα»!




Εμπνευστής της κομπίνας ήταν ένας 30χρονος Έλληνας κρατούμενος στον οποίο θα κατέληγαν τα χρήματα, αν το θύμα «τσιμπούσε» το δόλωμα. Αυτός έβαλε έναν 37χρονο συγκρατούμενό του να τηλεφωνήσει στον 50χρονο και να τον πείσει να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής 1.600 ευρώ στο υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Λάρισα, τάχα για να διασφαλίσει το περιεχόμενο του λογαριασμού του.

Ο 50χρονος αντιλήφθηκε την απόπειρα απάτης και κατέθεσε ένα μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας έστησαν… καραούλι στα ΕΛ.ΤΑ. Λάρισας και, όταν εμφανίστηκαν δυο κοπέλες ηλικίας 19 και 29 χρόνων για να εισπράξουν την επιταγή, τις συνέλαβαν. Εκείνες ομολόγησαν ότι θα έστελναν τα χρήματα στον 30χρονο και θα κρατούσαν 100 ευρώ ως αμοιβή, ενώ πάνω τους κατασχέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία του θύματος.

Οι νεαρές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης, ενώ για την ίδια κατηγορία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο κρατούμενων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, για να αποκαλυφθεί αν και άλλοι ανυποψίαστοι καταθέτες έχουν πέσει θύματα της ίδιας απάτης μέσα από τις φυλακές.

Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου