Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης στη Διεύθυνση Δευτ.Εκπαίδευσης Ανατ.Αττικής

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η 'Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας προέβηκε σε διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Αττικής για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς επικεντρώνοντας στο Λύκειο Αρτέμιδος , όπου λείπουν 2 Βιολόγοι-Χημικοί, ένας μαθηματικός ένας της καλλιτεχνικής παιδείας, κάποιες ώρες Γαλλικών και ένας εκπαιδευτικός για τα Projects.




Επικεντρώσαμε ιδιαίτερα στην Γ Λυκείου όπου στο Πανελλαδικό Μάθημα της Βιολογίας διδάσκει φέτος Φυσικός και στην Α΄Λυκείου που δεν κάνει καθόλου Φυσική και σχεδόν καθόλου μαθηματικά/

Δυστυχώς συναντήσαμε μια αχαρακτήριστη και αλαζονική συμπεριφορά από τον Διευθυντή κο Καπέλλα, ο οποίος ήθελε να μας πετάξει έξω από το γραφείο του για να τον «αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του», ενώ με απίστευτο θράσος μας απάντησε ότι «πάλι καλά που κάνει μάθημα Βιολογίας Φυσικός. Μήπως προτιμάτε να παίζουν τα παιδιά μπάσκετ στο προαύλιο»!!!!!

Φυσικά σαν γονείς κατανοούμε απόλυτα ότι η ευθύνη για τα σημερινά χάλια, για τα δεκάδες κενά βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο παιδείας και όχι τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όμως θα πρέπει και ο κος Καπέλλας να κατανοήσει ότι η συμπεριφορά του απέναντι στους γονείς και φυσικά στα παιδιά μας είναι αχαρακτήριστη και προκλητική.

Ευτυχώς στη συζήτηση παραβρισκόταν ο κος Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ ο οποίος μας ενημέρωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν αυτή τη βδομάδα θα αφορούν αποκλειστικά την επαρχία και ότι ελπίζουν στις προσλήψεις της επόμενης βδομάδας να καλυφτούν κάποια κενά στην Ανατολική Αττική.

Στο τέλος της επίσκεψής μας, καταθέσαμε υπόμνημα για το θέμα των κενών, αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η ίδρυση 3ου Γυμνασίου (για το οποίο ο κος Καπέλλας διέψευσε τον Δήμο που μας είχε ενημερώσει ότι η ΔΔΕ απέρριψε την ίδρυσή του) και η ΜΗ παροχή δωρεάν βιβλίου για τα Αγγλικά στο Λύκειο (που οι γονείς είμαστε αναγκασμένοι να το αγοράζουμε) και αναμένουμε τη έγγραφη απάντηση στα θέματα που θέσαμε.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία και ιδιαίτερα Βιολόγου-Χημικού & Μαθηματικού μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου