Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων

Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων
Για την παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, η 'Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας, προέβηκαν σε διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία.




Στη συνάντηση με την Διευθύντρια κα Ξυθάλη επισημάναμε ότι φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά καθώς:
  • Σε 24 τάξεις δεν υπάρχει δάσκαλος.
  • Δε λειτουργεί πουθενά ολοήμερο σχολείο.
  • Λείπουν πάρα πολλές ειδικότητες.
Σε πολλές τάξεις υπάρχουν 28 παιδιά, κάτι που είναι απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό και υπερβαίνει ακόμα και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τάξη (25), ενώ δεν εφαρμόζεται ούτε ο νόμος που προβλέπει ότι αν σε μια τάξη υπάρχουν μαθητές με εγνωσμένα μαθησιακά προβλήματα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών, μειώνεται κατά 3 για κάθε μαθητή με μαθησιακά προβλήματα.

Ζητήσαμε να πας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τέθηκαν τρία βασικά ερωτήματα
  • Πότε θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών
  • Πότε θα λειτουργήσει το ολοήμερο και τα μαθήματα ειδικοτήτων
  • Γιατί δεν υπήρξε μέριμνα εντός του καλοκαιριού ώστε να αποφευχθούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η κα Ξυθάλη, όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα μα απάντησε ότι δεν υπάρχουν αίθουσες για να χωρέσουν τους μαθητές και για τα κτιριακά ζητήματα μας παραπέμψε στο Δήμο.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα ήταν γενικόλογη, χωρίς να δεσμεύεται για το πότε θα καλυφθούν τα κενά. Για το ολοήμερο και τις ειδικότητες μας απάντησε ότι είναι θέμα ΕΣΠΑ και τέλος το ερώτημα που αφορά στην έγκαιρη επίλυση τέτοιων προβλημάτων δεν απαντήθηκε ποτέ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι τίποτα το συγκεκριμένο δεν ειπώθηκε που να μας καθησυχάσει ως γονείς και η σχολική χρονιά είναι στην κυριολεξία στον «αέρα». Για αυτό και ενημερώσαμε τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας ότι σύντομα θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της Ένωσης και των Συλλόγων σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ελλείψεις.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου