Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
11522 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ Τηλ.:6944161115,6944364283 e-mail: pespo3t @ yahoo.gr      Αρ. πρωτ.: 025/2014    Αθήνα 5 Μαΐου 2014

Αξιότιμοι(ες) κύριοι(ες),Υποψήφιοι(ες) για την Ευρωβουλή,
Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας σε μια κοινωνία ελλόγων όντων είναι η εκλογική διαδικασία για να αναδειχθούν οι άριστοι που εθελοντικά αποφασίζουν να υποστούν την βάσανο της προσωπικής προσφοράς, προτάσσοντας  το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΝ από το εγώ τους. Προσφοράς που στην περίπτωση των Ευρωεκλογών αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα διότι οι εκλεκτοί θα αγωνισθούν για το καλό της Πατρίδος μας σε ένα διεθνές στοίβο δυσκολότερο και με μεγαλύτερες προκλήσεις.
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων, που εκπροσωπεί συλλόγους τριτέκνων από όλη την Ελλάδα, αγωνίζεται να πείσει την Ελληνική Πολιτεία ώστε να αντιμετωπίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το σοβαρότατο Δημογραφικό Πρόβλημα που για την Πατρίδα μας είναι βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους μας. Ο αγώνας μας πλέον επεκτείνεται και μέσα στην ΕΕ και θέλουμε εσείς να είσθε οι φορείς που θα μεταφέρετε την δίκαιη φωνή μας στην καρδιά της ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο. Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ μαστίζονται από την υπογεννητικότητα και την γήρανση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και έχουν τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητος και υψηλότερα ποσοστά γηρασμένου πληθυσμού,  παγκοσμίως. Η λύση απαιτεί  στήριξη με συνέπεια και σταθερότητα των οικογενειών με πολλά τέκνα(τρία και άνω) με ένα συνδυασμό αποτελεσματικών μέτρων προσαρμοσμένων στην πολιτιστική ιστορία, αρχές και αξίες κάθε λαού. Είμασθε αντίθετοι σε θέσεις και προτάσεις όπως της σχετικής μελέτης που χρηματοδότησε η ΕΕ: Report: Scenarios for a One Planet Economy in Europe,για την Ευρώπη το 2050,όπου προτείνεται σε ένα σενάριο να μην στηρίζονται οι οικογένειες με τρία τέκνα και άνω. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ.
Με  αυτές τις σκέψεις, απευθυνόμαστε σε εσάς για να ενημερωθούμε εάν στις θέσεις, στόχους, επιδιώξεις και υποσχέσεις σας, περιλαμβάνονται μέτρα-προτάσεις σας που θα στηρίξουν τόσο την Ελληνική κοινωνία όσο και συνολικά την Ευρωπαϊκή κοινωνία προς την κατεύθυνση αντιμετωπίσεως του δημογραφικού προβλήματος. Ορισμένες από τις προτάσεις/θέσεις μας είναι:
 α. Η αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ να ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητες της ΕΕ και ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει την κύρια ευθύνη και υποχρέωση  για  προώθηση/στήριξη καταλλήλων προγραμμάτων και να ελέγχει τα κράτη-μέλη για την τήρηση των οδηγιών που αφορούν το δημογραφικό πρόβλημα με ποινή προστίμου.
β. Να στηρίζει, έμπρακτα πολιτικές στήριξης της οικογένειας με παιδιά(εύρεση εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση),
γ. Να θεσμοθετήσει "ειδικό φόρο" σε επιχειρήσεις, που εξ ολοκλήρου θα διατίθεται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
δ. Να γίνει στενότερη και πιο αποτελεσματική η συνεργασία με φορείς, πέραν των κρατικών υπηρεσιών, που ασχολούνται με την οικογένεια και το δημογραφικό πρόβλημα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
ε. Να ισχύσει για το 2014 το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από ΕΕ, διότι λόγω καθυστερήσεων εγκρίσεως από το Ευρωκοινοβούλιο του Κανονισμού για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας είναι μεγάλος ο κίνδυνος για το 2014 οι χιλιάδες άποροι να μην λάβουν τρόφιμα.
στ. Την ξεκάθαρη καταδίκη των προτάσεων όπως της προαναφερομένης μελέτης για την Ευρώπη έως το 2050.
Παρακαλούμε για έγκαιρη ενημέρωσή μας ώστε αντίστοιχα να ενημερώσουμε τις τρίτεκνες οικογένειες της Χώρας μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος 
 Σταύρος Πουρτουλίδης
 Ο Γεν. Γραμματέας
Πουλάκης Γεράσιμος        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου