Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

BBC: H πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο απρόβλεπτη

Λίγες ημέρες με τις εκλογές.Εκτιμά πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής αλλά και οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, κρύβουν εκπλήξεις.H πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο απρόβλεπτη, αναφέρει σε άρθρο του στο BBC News ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού στις Βρυξέλλες Κρις Μόρις. Όπως αναφέρει, αυτό συμβαίνει όταν περάσουν χρόνια οικονομικής κατάρρευσης, ενώ εκτιμά πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής αλλά και οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, κρύβουν εκπλήξεις.

Ο Μόρις αναφέρει πως το μόνο βέβαιο είναι ότι το παλιό δικομματικό σύστημα, που κυριαρχούσε στη χώρα για χρόνια, έχει καταρρεύσει.

Το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, έχει πολλά προβλήματα, ενώ η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, τα πηγαίνει ακόμα καλά επειδή λίγο ως πολύ προβάλλει ως η μόνη θεσμική λύση, γράφει ο ανταποκριτής του BBC.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, πέρα απ' αυτό, όλοι περιμένουν ως άρπαγες:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το αγόρι της αφίσας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που τίθεται κατά της λιτότητας, τον Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Αν το κάνει, ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα απαιτήσει νέες εθνικές εκλογές.

Μπορεί κανείς να τον σταματήσει; Η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί.

Αλλά η έκπληξη, συνεχίζει ο Μόρις, θα μπορούσε να είναι ένα νέο φιλοευρωπαϊκό κόμμα του κέντρου, Το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα αυτό, αν και δημιουργήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, θα λάβει την τρίτη θέση στις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου