Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Συνελήφθησαν 3 Δημοτικοί Υπάλληλοι που πούλησαν σκαπτικό Δήμου!

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος επτά ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες, για την εμπλοκή τους σε παράνομη αγοραπωλησία τμημάτων μηχανήματος έργων, που
ανήκει σε Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Δήμου (59 ετών) και δύο υπαλλήλους Τμημάτων του Δήμου (53 και 54 ετών), οι οποίο κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, ενώ για απόπειρα αποδοχής προϊόντων εγκλήματος είναι κατηγορούμενοι τέσσερις ιδιώτες, ηλικίας 54, 65, 60 και 32 ετών, συνιδιοκτήτες εταιρείας διαχείρισης και χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, μετέβη και διενήργησε έρευνα σε χώρο εργοταξίου, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι πάνω σε φορτηγό όχημα είχε φορτωθεί τμήμα μηχανήματος έργων (σκαπτικό), που ανήκει στην ιδιοκτησία Δήμου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας διαχείρισης παλαιών μετάλλων και να πωληθεί έναντι αντιτίμου, ως «scrap».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, δεν είχαν εφαρμοστεί και τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την απόσυρση, διάθεση ή πώληση του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Ακόμα διαπιστώθηκε ότι, για τον ίδιο σκοπό είχε μεταφερθεί παράνομα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και το υπόλοιπο σκαπτικό μηχάνημα.

Επίσης, προέκυψε η εμπλοκή του Προϊσταμένου και των υπαλλήλων του Δήμου καθώς και των συνιδιοκτητών της εταιρείας, οι οποίοι μετά από συνεννόηση μεταξύ τους επιχείρησαν την παράνομη αγοραπωλησία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ οι εμπλεκόμενοι αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.

www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου