Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...

Για απάτη και απιστία καταδικάστηκαν ένας βουλευτής και ένας πρώην υπουργός στη Ρουμανία. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Βίκτορ Μπαμπιούς και τον βουλευτή Τζίτζι Μπέκαλι ο
οποίος είναι και ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού...
συλλόγου Στέαουα Βουκουρεστίου.
Καταδικάστηκαν σε μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών, αφού κρίθηκαν ένοχοι για κατάχρηση εξουσίας και απιστία σε μια υπόθεση που αφορά δύο παράνομες ανταλλαγές εκτάσεων γης, που προκάλεσε μεγάλη ζημία στο ρουμανικό δημόσιο.
Ο 54χρονος Μπέκαλι θα πρέπει να εκτίσει επίσης ποινή τριετούς φυλάκισης για άλλο οικονομικό έγκλημα για το οποίο επίσης καταδικάστηκε. Ο βουλευτής, ο οποίος είχε προβεί επανειλημμένα σε ομοφοβικές δηλώσεις και τοποθετήσεις εναντίον των μειονοτήτων στη Ρουμανία, αποπειράθηκε να εγκαταλείψει τη Ρουμανία και να καταφύγει στο Ισραήλ την Κυριακή, αλλά εμποδίστηκε να το πράξει από την αστυνομία στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Ο θρήσκος Μπέκαλι υποστήριξε ότι ήθελε να πάει στο Ισραήλ για να προσευχηθεί ώστε να έχει ευνοϊκή κατάληξη η δίκη.
Οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου καταδίκασαν τον Μπέκαλι για «συνέργεια σε απιστία» και τον Μπαμπιούς κι ένα άλλο πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας για «απιστία», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του δικαστηρίου. Οι εισαγγελείς έκαναν λόγο για μεταβίβαση 300 στρεμμάτων αγροτικών εκτάσεων που ανήκαν στο κράτος στον Μπέκαλι με απάτη.
Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για απάτη που περιλάμβανε την ανταλλαγή δύο εκτάσεων γης, συναλλαγή η οποία προκάλεσε ζημίες ύψους 892.000 δολαρίων στο ρουμανικό κράτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της πολιτικής αγωγής που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax.
Πρώην ευρωβουλευτής και ως σήμερα βουλευτής της κεντροδεξιάς συμμαχίας που βρίσκεται στην εξουσία, ο Μπέκαλι είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.
Οι καταδικασθέντες ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν καμιά εμπλοκή στην υπόθεση. Ο Μπέκαλι, πρώην βοσκός, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου