Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα στην υπηρεσία γερμανικής εταιρίας παραγωγής όπλων

Στην έκθεση οπλικών συστημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, το άρμα “Leopard“, το καμάρι της εταιρείας Krauss-Maffei έφερε την ελληνική σημαία και ένας έλληνας ανθυπολοχαγός
βρισκόταν εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων αγοραστών.
 Το σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Focus» έχει  τον τίτλο «Ελληνική λάμψη» και υπότιτλο «Παγκόσμιο Χωριό: Στη έκθεση εξοπλισμών Idex η γερμανική εταιρεία οπλικών συστημάτων Krauss-Maffei αφήνει στρατιώτες από την Ελλάδα να διαφημίσουν το άρμα της “Leopard“».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά Leopard. Λίγο πριν βυθιστεί η χώρα στην κρίση εξόπλισε το στράτευμά της με ένα από τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά άρματα της Ευρώπης. Κανένα από τα 170 “Leopard“ δεν έχει έως τώρα χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτική αποστολή και μάλλον αυτό θα παραμείνει έτσι, αφού στο ορατό μέλλον δεν προβλέπεται κανένας μεγάλος πόλεμος».
To δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «ωστόσο η συμφωνία για τα άρματα κόστισε στο ελληνικό κράτος 1,7 δισ. ευρώ, τα χρήματα δεν έχουν πλήρως καταβληθεί. Τον περασμένο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση το δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους. Μείωσε τους μισθούς, περιέκοψε θέσεις εργασίας και έκλεισε νοσοκομεία. Αλλά τα “Leopard“ προχωρούν ακόμα, όταν δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων».
Το ρεπορτάζ διευκρινίζει ότι το άρμα Leopard που παρουσιάστηκε στην έκθεση επρόκειτο να μεταφερθεί από το Μόναχο στην Ελλάδα και αποφασίσθηκε να είναι αυτό που θα παρουσιαζόταν στο Άμπου Ντάμπι και αμέσως μετά θα μεταφερόταν Ελλάδα. Ο έλληνας ανθυπολοχαγός που το συνόδευε το γνώριζε πολύ καλά από τις στρατιωτικές ασκήσεις και γι’ αυτό μπορούσε να απαντήσει στις πιθανές ερωτήσεις των εν δυνάμει αγοραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου