Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Βγήκε από τη φυλακή και άρχισε τις πρόβες με το ελικόπτερο!

«Δοκιμαστική» πτήση με ελικοπτερο πριν από δύο μήνες φαίνεται να είχε κάνει ο 31χρονος δράστης της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. Φαίνεται να είχε ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο, όπως αυτό της προηγούμενης Κυριακής, προκειμένου να «τσεκάρει» τους χρόνους για το ριψοκίνδυνο σχέδιο της απόδρασης. Και τότε φαίνεται να ακολούθησε την ίδια διαδικασία ενοικίασης ελικοπτέρου, πιθανόν και τη ίδια αιτιολογία του… σκι στα χιονοδρομικά και επίσκεψη σε… γαμήλια εκδήλωση.

Αυτό αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναζητούν στοιχεία και για αυτή τη εκδοχή της υπόθεσης, προκειμένου να εντοπίσουν και άλλους συνεργούς στην προσπάθεια εναέριας απόδρασης.

Πέρα από τις δύο γυναίκες που αναζητούνται, «λείπουν» για τους αστυνομικούς τα άτομα που θα φυγάδευαν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους συνεργούς του, πιθανόν με οχήματα, προς το αρχικό ασφαλές κρησφύγετο, αν η απόδραση στεφόταν με επιτυχία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες είχαν εντοπιστεί «τυχαία» από τους δύο δράστες και αποτέλεσαν την κάλυψή τους για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Δεν αποκλείεται οι ίδιες γυναίκες να είχαν συμμετάσχει και στη «πρόβα τζενεράλε» της απόδρασης, στην «δοκιμαστική» πτήση.

Οι δράστες φαίνεται να είχαν δώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας και για αυτές τις δύο γυναίκες, τα οποία αντιστοιχούσαν σε αλλοδαπές γυναίκες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτές εντοπίστηκαν, αλλά μερικές ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι νεαρές γυναίκες που επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο ήταν… συνοδοί κυριών και δεν φαίνεται να είχαν συμμετοχή στην απόδραση, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί μόνο στην περίπτωση που εντοπιστούν και δώσουν και τη δική τους εκδοχή.

Χθες οι αστυνομικές αρχές, με νέα ανακοίνωση ανέφεραν ότι στους χώρους αποσκευών του ελικοπτέρου βρέθηκαν, συνολικά, σε διάφορα «πακέτα» χρημάτων συνολικού ύψους 32.000 ευρώ. Από την άμεση αντιπαραβολή τους με τους «σημαδεμένους» αριθμούς των χαρτονομισμάτων των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, διαπιστώθηκε ότι δεν αποτελούν μέρος τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο πρόσφατο παρελθόν ο γνωστός βαρυποινίτης σχεδίαζε τον δρόμο προς την ελευθερία. Σημειώνεται από τους αστυνομικούς ότι το 2009, ο Παναγιώτης Βλαστός συζητώντας με άλλον κατηγορούμενο της απαγωγής Παναγόπουλου έκανε λόγο για την αγορά ελικοπτέρου.

Η συνομιλία είχε καταγραφεί από τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα είχε βρεθεί ένα στην Ζάκυνθο για το οποίο απαιτούνταν 230.000 ευρώ για την αγορά του. Μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό έπεσε στις 180.000 ευρώ.

Η αγορά θα γινόταν μέσω... off shore εταιρείας της Λατινικής Αμερικής. Η αγορά δεν έγινε. Και το προηγούμενο καλοκαίρι, φαίνεται να υπήρχε σχέδιο απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. Είχε κάνει αίτηση για νοσηλεία του στο νοσοκομείο Λάρισας εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, η οποία είχε κριθεί επιβεβλημένη από τους γιατρούς. Την τελευταία στιγμή οι αστυνομικές αρχές, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ομάδας της ΕΚΑΜ. Νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα έχοντας πάντα στο... προσκέφαλό του, έναν άνδρα της ΕΚΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου