Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Με αναφιλητά η απολογία του 24χρονου για τη δολοφονία του Γ.Ρουσάκη

του βασικού κατηγορούμενου, από τους 21 που δικάζονται για την συμπλοκή μεταξύ οπαδών στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, το Σεπτέμβριο του 2011 που κατέληξε στον θάνατο του νεαρού Γιάννη Ρουσάκη, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κατά την απολογία του, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί, ο 24χρονος βασικός κατηγορούμενος, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγνώμη λέγοντας ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό.

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι «φταίξαμε όλοι για τη συμπλοκή» και πρόσθεσε: «λυπάμαι για τον θάνατο του άτυχου παιδιού που χάθηκε. Δεν τον ήξερα. Δεν τον είχα ξαναδεί, θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, γι' αυτό είμαι εδώ».

Προσπαθώντας να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, δακρυσμένος, ανέφερε πως δεν μπορεί να εξηγήσει τι γινόταν εκείνο το βράδυ αφού «δεν γνώριζες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς» όπως είπε.

«Το έκανα το κακό εκείνο το βράδυ» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι από το στρίμωγμα αιφνιδιάστηκε και στο τέλος αντιλήφθηκε, όπως ανέφερε, ότι κάποιον χτύπησε.

«Την επόμενη ημέρα άκουσα ότι κάποιος πέθανε. Ένιωσα τύψεις γι' αυτό παραδόθηκα», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήθελε να προκαλέσει τέτοιο κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου