Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΑΤΩΝ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΑΤΩΝ συμμετέχοντας στην δίκαιη κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, διαμαρτύρεται έντονα για την υπολειτουργία
του ΚΥ Σπάτων που έχει επιδεινωθεί κατά τον τελευταίο χρόνο και οδηγεί στην απαξίωσή του και νομοτελειακά στο οριστικό του κλείσιμο.
Λαμβάνοντας υπόψη,
  1. ότι το κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο, βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, (δηλαδή με κίνηση, τουλάχιστον 1 ώρα δρόμο) και
  2. ότι οι κοντινότερες μονάδες του ΕΟΠΠΥ βρίσκονται στο ΚΟΡΩΠΙ και στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ,
η παρουσία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ καθώς και η 24ωρη λειτουργία του για πρώτες βοήθειες και παροχή βασικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, αποτελεί απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας για την υγεία των πολιτών της περιοχής όλης της ακτίνας ευθύνης του (Σπάτα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας και Ανθούσα.).
Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο χώρο της παλαιάς αλωνιστικής μηχανής «Γρι-γρί», από τη δεκαετία του 1980 που δημιουργήθηκε για την κάλυψη του τότε πληθυσμού.

Σήμερα, με το μισό από τότε προσωπικό, καλύπτει πολλαπλάσιο πληθυσμό και προσπαθεί άμεσα να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω:
  1. της γειτνίασης με το Αεροδρόμιο,
  2. της συσσώρευσης μεγάλου πληθυσμού στην Αρτέμιδα τα Σαββατοκύριακα, τις Χριστουγεννιάτικες - Πασχαλινές διακοπές και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,
  3. του μεγάλου αριθμού των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του, στα οποία προσπαθεί να υλοποιήσει και προγράμματα πρόληψης (κατά του καπνίσματος-αλκοόλ-AIDS κ.ά.).
γι΄ αυτό και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αναβάθμιση των υπηρεσιών λειτουργίας του που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και των φορέων της περιοχής μας και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τα τελευταία μέτρα που οδηγούν στην κατάργησή του.
Σπάτα 27, Φεβρουαρίου 2013
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου