Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κατηγορούνται 35 άτομα για τα δυο κυκλώματα ναρκωτικών!

Στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας οδηγούνται οι δέκα Έλληνες και ένας αλλοδαπός που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε δύο οργανώσεις καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσσηνία. Συνολικά κατηγορούνται 35 άτομα, δυο από τα οποία -ένας 43χρονος και ένας 42χρονος- είχαν εμπλακεί στην καλλιέργεια της μεγάλης χασισοφυτείας με τα 992 δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 σε δασώδη περιοχή της Τριφυλίας!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας οργάνωσαν τις ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των δυο κυκλωμάτων σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας στη Μεσσηνία, καθώς και στον Πύργο Ηλείας.

Για την πρώτη οργάνωση συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 43, 42, 53, 30, 38 και 35 χρόνων και ένας 22χρονος Αλβανός, ενώ κατηγορούνται άλλοι 19. Όλοι δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν συνολικά 195,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο χασισόδεντρα, τέσσερα παράνομα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 3.300 ευρώ, 15 κινητά και πλήθος καρτών SIM, πλήθος φυσιγγίων και ένα αυτοκίνητο.

Τη δεύτερη οργάνωση αποτελούσαν πέντε Έλληνες ηλικίας 46, 33, 48, 35 και 35 χρόνων που συνελήφθησαν σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας. Από το Νοέμβριο του 2012, καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και ο ένας 35χρονος συμμετείχε ενεργά και στις δύο οργανώσεις.

Σε ένα από τα σπίτια τους βρέθηκε εκτός των άλλων μια πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική χασισοφυτεία από 91 δενδρύλλια, εφοδιασμένη με μια λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα κιλό και 455 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 4.830 ευρώ, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, 13 κροτίδες, 13 κινητά και πλήθος καρτών SIM και ένα Ι.Χ. φορτηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου