Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Ρουμπινί: Η λιτότητα «έριξε» τη βουλγαρική κυβέρνηση

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ανέτρεψαν τη βουλγαρική κυβέρνηση, δήλωσε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από τη Σόφια, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Bloomberg», τις οποίες αναδημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite», τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία συστημικής διαφθοράς που απογοητεύουν τους πολίτες.

«Αυτό που λείπει από τη Βουλγαρία και άλλα μέρη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είναι η οικονομική ανάπτυξη. Υπήρξαν μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και αύξηση του ρυθμού της ανεργίας, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι μέτρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, η μέτρια (οικονομική) ανάπτυξη της Βουλγαρίας απέχει πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο και μπορεί να προκαλέσει νέα προβλήματα, όπως η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Βουλγαρία, σημείωσε, χρειάζεται πλέον ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, διότι το παλαιό «δεν δουλεύει πλέον». Αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να βρεθεί σε επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέσω παραγωγικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ΣΔΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου