Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Μαρκόπουλου - «Η αντιπαράθεση για το Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας Μεσογαίας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

«Η αντιπαράθεση για το Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας Μεσογαίας».

Μετά από διάφορα ψευδή, υποβολιμιαία και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, συγκεκριμένων ιστότοπων και για να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος
Σωτήρης Μεθενίτης, την Δευτέρα, 25/02/2013, επικοινώνησε με τον Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κ. Σπ. Σερλεμέ και του ζήτησε να τον ενημερώσει εκ νέου και πλέον εγγράφως, για το τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της 21/02/2013 στο Κ. Υ. Καλυβίων, προκειμένου να αρθούν σκόπιμες πολιτικές «παρεξηγήσεις» και να παύσει η παραφιλολογία, που εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες!

Ο κος Σπύρος Σερλεμές, έστειλε την εξής επιστολή, προς δημοσίευση:

«Στη σύσκεψη που έγινε την 21η/2ου/2013, συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής, ο κος Διευθυντής του Νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», η κα Διευθύντρια και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», οι Διευθυντές των Κ.Υ. Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Κορωπίου και Λαυρίου, η Επιμελήτρια Γενικής Ιατρικής του Κ. Υ. Καλυβίων και μια Νοσηλεύτρια του Κ. Υ. Καλυβίων.

Έλαβα πρώτος το λόγο και παρέθεσα τα επιχειρήματα, που κατά την άποψή μου, δικαιολογούν και επιβάλουν την επιλογή του Κ.Υ. Μαρκοπούλου:
Στελέχωση, αποστάσεις, κτιριακή υποδομή, επάρκεια εργαστηρίων, χώροι εφημερίας βραχείας νοσηλείας, αριθμός επτά (7) ιατρών, εμπειρία ιατρών, ιστορικό 27ετίας και φήμη καλής ιατρικής προσφοράς του Κ. Υ. Μαρκοπούλου: Βλέπε και σχετικές επιστολές μου με ΑΜ 11/2 και ΑΜ 170 22/2.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Λαυρίου, τοποθετήθηκε επίσης θετικά και επιχειρηματολόγησε τεκμηριωμένα και αναλυτικά και όντας σύμφωνος τελικά, με τις απόψεις μου.
Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλυβίων εστίασε την επιχειρηματολογία του, στο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα του Κ. Υ. Καλυβίων.
Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες, με απορίες, ερωτήσεις, διευκρινήσεις, προβληματισμούς και τεχνικού τύπου αμφιβολίες, ενημερώθηκαν για τα υπέρ και τα κατά, της α’ ή β’ επιλογής. Στην ατμόσφαιρα υπήρχε και ένα «άρωμα» πολιτικών χειρισμών και ενδεχόμενων σκοπιμοτήτων, που εμένα προσωπικά, με άφησε παγερά αδιάφορο.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, για μια περίπου ώρα, και λαβόντες υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους, συμφωνήσαμε κατά πλειοψηφία σε μια λύση, που συνέκλινε στην επιλογή του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, με αποτέλεσμα ο κος Σ. Ζώτος, να αποφανθεί: «Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο Κ. Υ. Μαρκοπούλου, ως δυνητικό Κέντρο 24ωρης Εφημερίας. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;».
Διαφοροποιήθηκαν μόνο, οι κύριοι Γ. Μπέλλος και Χρ. Τσάμης και ως εκ τούτου, θεωρήθηκε αυτοδίκαιη η επιλογή του Κ. Υ. Μαρκοπούλου!!

Οι υπόλοιποι Διευθυντές, εκλήθησαν εντός της 25ης/2ου/2013 να αποστείλουν στην 1η ΥΠΕ, ένα Υπόμνημα με τις απόψεις – προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Κ.Υ. Εφημερίας. Δεν υπήρξε μόνο, γιατί δεν προβλεπόταν φυσικά, η ουσιαστική και νομική δυνατότητα, για έγγραφη απόφαση επί του θέματος».

Συμπληρωματικά, από την πλευρά του Δήμου Μαρκοπούλου, παραθέτουμε εκ νέου τα απόλυτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, σε σχέση με αυτό του Κ.Υ. Καλυβίων, καλώντας ταυτόχρονα οποιονδήποτε να τα αμφισβητήσει, με στοιχειωδώς βάσιμο τρόπο!
  1. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την επί είκοσι επτά (27) συναπτά έτη, απρόσκοπτη και διαρκή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου και την επακόλουθη εμπειρία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να χαίρει το Κ.Υ. Μαρκοπούλου της σαφούς εκτίμησης, ικανοποίησης και αποδοχής του πληθυσμού των περιοχών που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα, για το επίπεδο περίθαλψης και προσφοράς των γιατρών του;
  1. Δεν είναι αληθές το γεγονός, του ικανοποιητικότατου ιατρικού εξοπλισμού του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, σε αντίθεση με το Κ.Υ. Καλυβίων;
  1. Αποτελεί προϊόν φαντασίας, η πλεονεκτική γεωγραφική θέση, όσον αφορά στην εγγύτητα του Κ.Υ. Μαρκοπούλου με τους όμορους Δήμους, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής των Μεσογείων, με αποτέλεσμα να τυγχάνει πιο εύκολης πρόσβασης, από όλες τις εξυπηρετούμενες περιοχές;
  1. Δεν είναι δεδομένη, η ύπαρξη ειδικών χώρων Βραχείας Νοσηλείας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και των Εργαστηρίων που εξυπηρετούν με τις υπηρεσίες τους δεκάδες πολίτες καθημερινά, σε αντίθεση με την ανυπαρξία εργαστηριακού εξοπλισμού του Κ.Υ. Καλυβίων;
  1. Τέλος, επειδή η ίδια η ζωή, δίνει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις, οι τρεις πρώτοι ασθενείς, που εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, το πρωινό της προχθεσινής Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου, ήταν τρεις κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού: Δύο κάτοικοι Καλυβίων και ένας κάτοικος Λαγονησίου!
Γνώριζαν, γιατί ερωτήθηκαν, ότι υπάρχει και λειτουργεί το Κ.Υ. Καλυβίων κι όμως συνειδητά, ήλθαν και εξυπηρετήθηκαν απ’ το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου!
Θέλει κανείς να σχολιάσει δημοσίως και επωνύμως, κάτι σχετικό;

Κλείνοντας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αυτό που έχει νόημα και θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση τα «μικροπολιτικά συμφέροντα», αλλά η εξασφάλιση και η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας παροχών υγείας στα Μεσόγεια και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Έχοντας πάντα αυτό το σκεπτικό, θέτουμε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και κινούμαστε συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου