Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία του Γ. Ρουσάκη

Με κομμένη την ανάσα αναμένει η κοινωνία της Κρήτης την απόφαση του Δικαστηρίου στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στην πεζογέφυρα της παραλιακής λεωφόρου του
Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων. Η απόφαση αναμένεται σήμερα, περίπου στις 11.00 το πρωί.Εν τω μεταξύ "χαστούκι" ήταν η εισαγγελική πρόταση για τον 26χρονο βασικό κατηγορούμενο, καθώς η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 26χρονου χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Μάλιστα, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά άμυνα από μέρους του ή ότι νόμιζε πως βρίσκεται σε άμυνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.

Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Δηλαδή, ο 23χρονος είδε το μαχαίρι του 26χρονου, δε συμμετείχε σε εγκλωβισμό του θύματος αλλά δεν τον ενθάρρυνε κιόλας! Προέκυψε, όμως, όπως είπε, πρωτοβουλία από τον βασικό κατηγορούμενο προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου