Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 22ας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 46/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΥ. 
Είπε ιδιαίτερα στην αρχή της παρέμβασής του ο Δήμαρχος: 
«Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής 22-2-2013 δημιούργησαν τεράστιες ζημιές στις υποδομές του Δήμου (γεφύρια, οδοί και αγροτικοί οδοί), στις αντίστοιχες υποδομές του νομαρχιακού δικτύου, στις ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής, μα κυρίως προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και στις υποδομές των γεωργικών εκμεταλλεύσεων κυρίως στην περιοχή, κατά μήκος του ρέματος Ραφήνας σε βάθος 1 km ένθεν και ένθεν της κοίτης του. 
Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις και ενέργειες του Δήμου, τις διαμαρτυρίες και τα υπομνήματα που έχουν κατά καιρούς υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ, στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλους αρμόδιους φορείς, το πρόβλημα της συνολικής οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας, της διευθέτησης του, και των έργων προστασίας των παραρεμάτιων περιοχών δεν προχώρησε με ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών. 
Προτείνω στο Δ.Σ. να ληφθεί απόφαση από το σώμα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες υποβολής μηνύσεων κατά των υπευθύνων της αμέλειας, που προκάλεσε την καταστροφή και ταυτόχρονα της διεκδίκησης αποζημιώσεων αποκατάστασης των ζημιών που οι υπεύθυνοι προκάλεσαν με τις παραλείψεις τους. 
Η παρούσα απόφαση να παραπεμφθεί στην οικονομική επιτροπή για τον ορισμό νομικής υποστήριξης των διεκδικήσεων μας».

1 σχόλιο:

  1. Οι κιτσομαργετηδες γκινοσατιδες πουλακιδεΣ και ολη η συμορια νομίζει ότι θα γλιτώσει την παρέα με τον Ακη και τον Βασίλη;με τέτοια τσαλιμια ; Οσο αργούν δεν θα υπάρχουν καλα κελιά θα πανε με τους πακιστανους παρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου