Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λαθροϋλοτόμος πυροβόλησε δασοφύλακες!

Άλλο ένα περιστατικό ένοπλης επίθεσης σε βάρος δασοφυλάκων καταγράφηκε στο δάσος της Στροφυλιάς, με δράστες δυο λαθροϋλοτόμους από την περιοχή της Καλογριάς. Οι δασικοί απάντησαν στα πυρά και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους ενόπλους, ενώ ο άλλος που είναι συγγενής του διέφυγε και αναζητείται.

Οι τρεις δασοφύλακες που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή Σαμαρέικα εντόπισαν ένα τρακτέρ και ένα αγροτικό φορτηγάκι που ήταν φορτωμένα με πάνω από έξι τόνους ξύλα κουκουναριάς, τα οποία είχαν κοπεί παράνομα από δέντρα της προστατευόμενης περιοχής. Όταν έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ο οδηγός του αγροτικού βγήκε οπλισμένος με μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους! Ένας από τους δασοφύλακες ανταπέδωσε τα πυρά πυροβολώντας στον αέρα και ο ένοπλος έσπευσε να εξαφανιστεί μέσα στο δάσος.

Ο 25χρονος οδηγός του τρακτέρ, όμως, συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι οι έξι τόνοι ξύλα προορίζονταν για το… σπίτι της μητέρας του που είναι άρρωστη! Όμως, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε, άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράνομη υλοτομία με σκοπό την εμπορία και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί αναζητούν το συνεργό του που είναι γνωστός από άλλα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στο δάσος της Στροφυλιάς, ενώ έχει απειλήσει επανειλημμένα δασοφύλακες και υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου