Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Google: Χτυπά την Apple με τα νέα της προϊόντα

Google: Χτυπά την Apple με τα νέα της προϊόντα Τα δύο νέα, έξυπνα τηλέφωνα, το νέο tablet για τον εργασιακό χώρο και οι συσκευές βίντεο και ήχου της Google είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές έναντι των αντίστοιχων της Apple, αφού προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος.

Τα νέα της προϊόντα παρουσίασε η Google κατά τη διάρκεια σχετικού
event την Τρίτη. Όπως σχολιάζει δημοσίευμα του MarketWatch, η εταιρία αποκάλυψε προϊόντα ίδια με της Apple, αλλά φθηνότερα.




Η Google παρουσίασε δύο νέα έξυπνα τηλέφωνα Android, τα Nexus 5X και Nexus 6P, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τις LG και Huawei αντίστοιχα. Τις συσκευές μπορεί να αγοράσει κανείς και κατευθείαν μέσω του ψηφιακού καταστήματος της Google, ενώ είναι συμβατές με το Project Fi, το νέο πρόγραμμα WiFi της εταιρίας -μέρος μίας τάσης της Google, της Apple και άλλων εταιριών να αναλάβουν κομμάτια των επιχειρήσεων ασύρματων δικτύων.

Το Nexus 5X, 5,2 ιντσών, τιμολογείται από 379 δολάρια, ενώ το Nexus 6P, 5,7 ιντσών, από 429 δολάρια. Αντίθετα, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus (4,7 και 5,5 ίντσες) κοστίζουν στο κατάστημα της Apple 549 και 649 δολάρια αντίστοιχα.

Η Google παρουσίασε το δικό της tablet για τον εργασιακό χώρο, ως απάντηση στα iPad Pro της Apple και Surface Pro της Microsoft. Το νέο tablet, Pixel C, κοστίζει από 499 δολάρια, ενώ το iPad Pro τιμολογείται στα 799. Το Pixel C επίσης έρχεται με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά για 149 δολάρια. Το αντίστοιχο εξάρτημα της Apple κοστίζει 169 δολάρια. Το Surface Pro 3 της Microsoft κοστίζει 699 δολάρια και το πληκτρολόγιό του 129,99. Η μοναδική διαφορά του Pixel C από τα δύο άλλα tablet είναι πως δεν έχει γραφίδα.

Στον τομέα του Video Streaming, η Google παρουσίασε τη συσκευή Chromecast, η οποία κοστίζει 35 δολάρια. Θα υποστηρίζει άμεσα περιεχόμενο της Showtime, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν τα Sling TV και Spotify. Η συσκευή ήδη υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες, όπως Netflix, Google Play Movies, HBO Now, Hulu και Pandora. Η εταιρία παρουσίασε επιπλέον μια Chromecast συσκευή ήχου, επίσης για 35 δολάρια.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Apple είχε παρουσιάσει την τέταρτης γενιάς Apple TV, η οποία έρχεται με τηλεχειριστήριο, συμβατότητα με τη Siri και περιεχόμενο παρόμοιο με τα παραπάνω, για 149 δολάρια.

Ο μοναδικός τομέας στον οποίο η Google ανακοίνωσε ίδιες τιμές με την Apple είναι στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μουσική. Και οι δύο εταιρίες προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές για 9,99 δολάρια τον μήνα, ενώ υπάρχει και οικογενειακό πακέτο έξι ατόμων στα 14,99 δολάρια τον μήνα.

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου