Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Αντιστασιακοί» των «Αρτεσιανών» Βοθρολυμάτων στο ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου.

«Όλοι βλέπουν την επιδημία τύφου-χολέρας και άλλων μολυσματικών ασθενειών να έρχονται και κάνουν τον αδιάφορο…» προειδοποιεί ο Παιδίατρος κ. Κώστας Μπαρμπής. 
Όταν τα βοθρολύματα «κυκλοφορούν» ανεξέλεγκτα στους δρόμους και κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων, εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι θέλουν να το παίζουν «αντιστασιακοί» στην κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού, είναι μέγα θέμα, το οποίο πρέπει να προτάσσεται σε κάθε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, που υποτίθεται ότι οι ΔΣ βρίσκονται εκεί, προτάσσοντας «στήθος» και ρώμη στην υπεράσπιση του δικαιώματος των Δημοτών να απολαμβάνουν αυτό που κάθε πολιτισμένος κάτοικος δικαιούται. Τις υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.
Ειδικότερα δε, όταν η εστία μόλυνσης πηγάζει για χρόνια, (επτά λένε οι 18 γείτονες που διαμαρτύρονται) από τα πρανή λόφου που βρίσκεται η κατοικία  κορυφαίου μέλους της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του πρόεδρου του ΔΣ, τότε το θέμα αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα και αντανακλά πολιτικές ευθύνες στη διοίκηση. Η καθυστερημένη παραδοχή εκ μέρους του του «αμαρτήματος», η συγνώμη και το πρόστιμο-όσο εξουθενωτικό κι να είναι- δεν καλύπτει τη βάσανο των κατοίκων που υφίσταντο από την  υγιεινή παραβατικότητα των ασυνείδητων γειτόνων τους για τόσο μεγάλο διάστημα. Δυστυχώς για τους κατοίκους της Ραφήνας και άλλων πόλεων που στερούνται Βιολογικού Καθαρισμού η κατάσταση βαίνει ανεξέλεγκτη και επιδεινούμενη για την υγεία των πολιτών
Προφανώς, οι γείτονες των κατοικιών που οι ένοικοί τους εσκεμμένα, ή μη έρρεαν τα λύματα τους στους δρόμους, πρέπει να έφθασαν στο «αμήν» και προχώρησαν σε επώνυμες πλέον καταγγελίες. 
Για «αρτεσιανή ανάβλυση κοπράνων» καταγγέλλουν με εκπρόσωπό τους 18 κάτοικοι της Ραφήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. 
Όμως, η παράταξη της πλειοψηφίας προτίμησε να αντιμετωπίσει επιθετικά τον εκπρόσωπο τους, αντί να δει κατάματα και να αντιμετωπίσει άμεσα την καταγγελία των δημοτών της. Μήπως επειδή τα λύματα προέρχονται, όπως προαναφέραμε, από την ιδιόκτητη πολυκατοικία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου; 
Απαρνούμενος την υπεράσπιση των συναδέλφων του, (καλό δείγμα) ο Πρόεδρος, σπεύδει να ζητήσει συγνώμη, υποσχόμενος να λύσει το πρόβλημα στην επικείμενη γενική συνέλευση των ενοίκων της πολυκατοικίας του. Μια λύση που είναι υπαγορευμένη από την κατακραυγή του κόσμου και όχι από την καθυστερημένη καλή προαίρεση και διάθεση των ιδιοκτητών/τη της πολυκατοικίας.  
Σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, αίσθημα ευθύνης εξέφρασε ο γιατρός-δημοτικός σύμβουλος, κ. Βαγγέλης Μαυρουδής  ο οποίος διάβασε επιστολή συναδέλφου του, παιδιάτρου, για παρόμοιο περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μικρόπουλος, κάτοικος της κεντρικής πλατείας της πόλης, ανέφερε διενέξεις για ρέοντα λύματα που αναβλύζουν γύρω από το σπίτι του στο σημείο εκείνο. 
Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα. Όχι μόνο η θάλασσα μα και η ίδια η πόλη της Ραφήνας, χάρη στην ιδιομορφία του υπεδάφους της, να «πνίγεται» στα λύματα. Μια κατάσταση για την οποία φωνάζουμε εδώ και χρόνια.
«Η Δημοτική αρχή θα ευθύνεται, θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει ακριβά το τίμημα» προειδοποίησε ο παιδίατρος Κώστας Μπαρμπής. «Πολλοί από σας τον είχατε γιατρό όταν ήσαστε παιδιά» υπενθύμισε στους δημοτικούς συμβούλους ο κ. Μαυρουδής, διαβάζοντας την επιστολή, όπου ο παλαίμαχος παιδίατρος προειδοποιεί για «επιδημίες τύφου-χολέρας και άλλων μολυσματικών ασθενειών που είναι πιθανόν να εμφανιστούν
Η επιστολή (συνοδεύεται από φωτογραφία)
Διάβασα αυτά που γράφει ο συνάδελφος Ευάγγελος Μαυρουδής σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό και έχω να προσθέσω σ’ αυτά τον κίνδυνο που διατρέχει η Ραφήνα από τα βοθρολύματα που αναβλύζουν στις αυλές μας και τρέχουν με την πρώτη βροχή στους δρόμους της.
 Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν στη θάλασσα που θα μολύνει ο βιολογικός καθαρισμός!! Παραλογισμός χωρίς όρια!!
Όλοι βλέπουν την επιδημία τύφου-χολέρας και άλλων μολυσματικών ασθενειών να έρχονται και κάνουν τον αδιάφορο ή ψάχνουν λύσεις που η πολιτεία έχει απορρίψει πολλές φορές στο παρελθόν και τώρα.
Η λύση είναι μία και μοναδική: να ξεχάσουν τα μικροσυμφέροντα τοπικιστικού συμφέροντος και να προχωρήσουν άμεσα –τώρα, όχι αύριο στη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού άλλως θα ευθύνονται απόλυτα γι’ αυτό που αργά ή γρήγορα θα συμβεί.
Η Δημοτική αρχή θα ευθύνεται. Θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει ακριβά το τίμημα. Καθαρή Ραφήνα και καθαρή θάλασσα μόνο με βιολογικό καθαρισμό.
Κώστας Μπαρμπής, Παιδίατρος
Φωνές βοώντων εν τη ερήμω. 
Ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης μίλησε για βαρίδια(;) του κ. Μαυρουδή, ενώ ο συν-δήμαρχος κ. Μπουρνούς για εμμονές του γιατρού. «Δεν έχω ούτε βαρίδια ούτε εμμονές» προσπάθησε να τους εξηγήσει ο γιατρός και γνωστός συγγραφέας Βαγγέλης Μαυρουδής. «Επιμένω επειδή αισθάνομαι ευθύνη την οποία αυξάνει η επιστημονική και επαγγελματική μου ιδιότητα του γιατρού στην πόλη».
«Δε φταίει ο δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι» επέμεινε με τη σειρά του για μια ακόμη φορά ο προεδρεύων (λόγω προσωπικού κωλύματος ως καταγγελλόμενου του προέδρου) αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Φαφούτης. «Φταίει η Περιφέρεια, η ΕΥΔΑΠ, το Κράτος, οι συναρμόδιοι Υπουργοί» κατέληξε, λησμονώντας να συμπεριλάβει στους υπεύθυνους τον Ομπάμα, τον Πούτιν, τον Ολάν τη Μέρκελ και κάποιους άλλους… εξω-ραφήνιους. 
Μετά την αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του ρεπορτάζ και τις διαμαρτυρίες των πολιτών της ιστοσελίδας, Kirkinews.gr, «τα καβουράκια και ο σπάρος», ψαρικά με τα οποία έγινε παλαιότερα γνωστή στο πανελλήνιο η Ραφήνα ξεπεράστηκαν. Τώρα  πανελλήνια είναι γνωστή για τα «αρτεσιανά» της λύματα.
 Ίσως κάποιοι κάποτε, πριν να είναι αργά, αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ίσως …να είμαστε εδώ και να τα λέμε…
Υ.Γ. Καλό θα είναι να διερευνηθεί αν στα σημεία όπου παρατηρούνται ροές λυμάτων υπάρχουν κατοικίες μελών της διοίκησης νυν και πρώην, ή πολτικών προσώπων. Θάχει πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας.
 
Δημήτρης Πνευματικάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου