Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μους σοκολάτα

 
Γρήγορη και γευστική συνταγή


Υλικά συνταγής
- 100 γρ. γάλα

- Κρόκο από ένα αυγό

- 20 γρ. ζάχαρη

- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
2. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τον κρόκο και προσθέτετε το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Προσθέτετε στο μείγμα τη σοκολάτα, αφού τη ζεστάνετε μέχρι να αχνίσει (όχι όμως να βράσει).
4. Μόλις κρυώσει το μείγμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη σαντιγί, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
5. Για να έχετε ποικιλία γεύσεων, μπορείτε να προσθέσετε στη μους σοκολάτας μαρμελάδα πορτοκάλι, κάστανο, φρούτα του δάσους ή φράουλα.


 
Chef ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου