Γέμιση με κατίκι Δομοκού και γλυκό κυδώνι
Υλικά συνταγής
- 200 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 50 γραμμάρια βούτυρο Κέρκυρας
Γέμιση
- 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- 20 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 20 γραμμάρια μέλι
Γλυκό κυδώνι
- 500 γραμμάρια κυδώνια
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια γλυκόζη
- 400 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τις φωλιές, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε ελαφρά και περιμένουμε να κρυώσει.
Γέμιση
Όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ. Μόλις κρυώσουν οι φωλιές γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με γλυκό κυδώνι
Γλυκό κυδώνι
Βράζουμε τα κυδώνια και στραγγίζουμε το νερό. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα βρασμένα κυδώνια. Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε. Προαιρετικά αρώματα: κανέλα και γαρύφαλλο.
Chef ΘΕΟΔΟΤΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Υλικά συνταγής
- 200 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 50 γραμμάρια βούτυρο Κέρκυρας
Γέμιση
- 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- 20 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 20 γραμμάρια μέλι
Γλυκό κυδώνι
- 500 γραμμάρια κυδώνια
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια γλυκόζη
- 400 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τις φωλιές, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε ελαφρά και περιμένουμε να κρυώσει.
Γέμιση
Όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ. Μόλις κρυώσουν οι φωλιές γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με γλυκό κυδώνι
Γλυκό κυδώνι
Βράζουμε τα κυδώνια και στραγγίζουμε το νερό. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα βρασμένα κυδώνια. Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε. Προαιρετικά αρώματα: κανέλα και γαρύφαλλο.
Chef ΘΕΟΔΟΤΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου