Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Κοσμοσυρροή» για την Επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 
«Πονοκέφαλος» για τον γραμματέα της γαλάζιας ΚΟ που καλείται να επιλέξει τους
«καλύτερους» οκτώ από τους δεκάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον«Συνωστισμός» βουλευτών της ΝΔ παρατηρείται για την υπό σύσταση Επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις καθώς γνωρίζουν ότι πέραν του ουσιαστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το ερευνητικό της έργο, θα υπάρξει και έντονο δημοσιογραφικό.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στον γραμματέα της γαλάζιας ΚΟ Θανάση Μπούρα ο οποίος καλείται να επιλέξει τους «καλύτερους» οκτώ από τους δεκάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει ο γραμματέας στο protothema.gr τα κριτήρια επιλογής θα είναι «γεωγραφικά» καθώς ορισμένες περιοχές έχουν βιώσει περισσότερο τις γερμανικές θηριωδίες και «γνωστικά, καθώς πρέπει να υπάρχουν νομικοί που γνωρίζουν πλήρως το δικονομικό ζήτημα». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπούρας σημειώνει ότι εως τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη η σχετική λίστα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες της επιτροπής. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ασκείται κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα για «καθυστερήσεις».

Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα μετέχουν οι Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Κανελλοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμμπλής, το ΠΑΣΟΚ οι Κώστας Τριαντάφυλλος και Δημήτρης Σαλτούρος ενώ το ΚΚΕ θα το εκπροσωπήσει ο κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα συμμετάσχει ο κ. Νότης Μαριάς και από την ΔΗΜΑΡ πιθανότατα ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας η Επιτροπή υποχρεούται να παραδώσει το πόρισμά της έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η συγκρότησή της θα γίνει με 8 βουλευτές της ΝΔ, τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΠΑΣΟΚ και από ένα βουλευτή ΑΝΕΛΛ, Χ.Α., ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου