Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σε δυσμενή θέση οι πολύτεκνοι

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι πολύτεκνες οικογένειες με τα δεδομένα φορολογικά δεδομένα που ισχύουν και για τους πολύτεκνους φορολογούμενους.Πρόσφατα, ο σύλλογος πολυτέκνων ν. Τρικάλων απευθύνθηκε με επιστολή στους βουλευτές του νομού, καλώντας να προωθήσουν τα αιτήματά τους και να συμπράξουν στον αγώνα για την διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Κώστας Βήτας, οι περισσότερες από τις 3.700 οικογένειες μέλη του συλλόγου αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Όπως ανέφερε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ», πολλά σπίτια πολυτέκνων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και υπό την απειλή της διακοπής του νερού. Μάλιστα, πολλές φορές ο σύλλογος επεμβαίνει με στόχο να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις, διαμεσολαβώντας σε ΔΕΗ και ΔΕΑΥΤ. «Ερχόμαστε σε επαφή με τα μέλη του συλλόγου μας, με σχολεία, δασκάλους και μαθαίνουμε για πολλές περιπτώσεις παιδιών που ζούνε κάτω από αντίξοες συνθήκες ακόμη, μην έχοντας ακόμη και επαρκή φαγητό. Ευτυχώς, παράλληλα με τις δυσμενέστατες κυβερνητικές αποφάσεις, πολλοί φορείς και ιδιώτες στέκονται δίπλα μας με αλληλεγγύη βοηθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο μας», αναφέρει ο κ. Βήτας.

Οι πολύτεκνοι, διεκδικούν μεταξύ άλλων, την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου για την πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα στο ποσό των 23.000 ευρώ, προσαυξανόμενο το ποσό αυτό κατά 5.000 ευρώ για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο, την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως ίσχυαν το έτος 2009, να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού τουλάχιστον έως 2000 κ.ε. με το αιτιολογικό ότι ο αριθμός των μελών δεν επιτρέπει μικρότερο αυτοκίνητο.

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου