Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μείωση τιμών των φωτοβολταϊκών σε στέγες

1. Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μείωση τιμών των φωτοβολταϊκών σε στέγες
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μελετητών - Εγκαταστατών Οικιακών & Κτιριακών Φωτοβολταϊκών ΗΛΙΟΣ στον Υπουργό ΠΕΚΑ κο Ι. Μανιάτη, στον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΕΚΑ κο Α. Παπαγεωργίου και στον Πρωθυπουργό κο Α. Σαμαρά.

Με την επιστολή του, ο Σύνδεσμος παραθέτει τους λόγους για τους οποίους το ΥΠΕΚΑ πρέπει να ανακαλέσει τη μείωση των τιμών αποζημίωσης των μικρών φωτοβολταϊκών και ζητά να αρθεί η αναστολή αδειών μόνο για τα έργα που δεν επιβαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ.

Παράλληλα, ζητά από το ΥΠΕΚΑ τη νομική τεκμηρίωση, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία μονομερούς τροποποίησης των συμβάσεων είναι εφικτή, με σύννομο τρόπο και στα πλαίσια του Συντάγματος της Χώρας.

Διαβάστε την επιστολή...

2. Οι πρώτες αντιδράσεις του Υπουργείου
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Συνδέσμου με το Γραφείο του Υφυπ. ΠΕΚΑ κου Α. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε από μέρους του ΥΠΕΚΑ, ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός ειδικά για το θέμα των οικιακών φωτοβολταϊκών.

Αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο, μετά από αξιολόγηση των σχολίων που υποβλήθηκαν στη διαβούλευση.

Σκοπός του ΥΠΕΚΑ είναι να κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή εντός της εβδομάδος, ώστε να ψηφισθεί άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πριν το τέλος του Μαρτίου, για να αποφευχθεί η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ όπως προβλέπεται σε σχετική απόφαση της ΡΑΕ.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση του Συνδέσμου, αν το ΥΠΕΚΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι συμβάσεις των οικιακών ως έχουν, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι η τροποποίηση των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταϊκών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσει η χώρα.

3. Επαφές με πολιτικά κόμματα
Από την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου, ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα αναμένοντας τις τοποθετήσεις τους ειδικά για την περίπτωση των φωτοβολταϊκών σε στέγες.

Στα πλαίσια αυτά o Σύνδεσμος θα λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 18/3/2014 και ώρα 12:00 στο κτίριο της Βουλής.

Είναι σημαντικό όλοι οι ιδιοκτήτες μικρών φωτοβολταϊκών να έρθουν σε επαφή με τους Πολιτευτές της περιοχής τους και ειδικά με τους Βουλευτές απαιτώντας να λάβουν θέση για την ειδική περίπτωση των φωτοβολταϊκών σε στέγες.

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των βουλευτών της περιοχής σας...

4. Συνεχίζεται η καταγραφή ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών
Από την ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου νόμου που προβλέπει το κούρεμα των τιμών των οικιακών φωτοβολταϊκών, εκατοντάδες ιδιοκτήτες επικοινωνούν καθημερινά με τα τηλέφωνα του Συνδέσμου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους αλλά και την πρόθεση τους να υπερασπισθούν της συμβάσεις τους ακολουθώντας τη νομική οδό.

Ο Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ, πέρα από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του είναι ιδιοκτήτες μικρών φωτοβολταϊκών, θεωρεί ηθική του υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό των ιδιοκτητών μικρών φωτοβολταϊκών.

Για το λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.syndesmosilios.gr αναρτήθηκε ειδική εφαρμογή καταγραφής όλων των ιδιοκτητών μικρών φωτοβολταϊκών. Σκοπός της καταγραφής είναι η ενημέρωση τους για τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και ο συντονισμός όσων ενδιαφέρονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη 13/3 που ξεκίνησε η καταγραφή, εκατοντάδες ιδιοκτήτες δηλώνουν τα στοιχεία τους καθημερινά στη σχετική εφαρμογή.

Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν ιδιοκτήτες μικρών φωτοβολταϊκών να τους ενημερώσουν σχετικά.

Εγγραφή στη λίστα ιδιοκτητών οικιακών φωτοβολταϊκών του Συνδέσμου ΗΛΙΟΣ...

Η Διοικούσα Επιτροπή
του Συνδέσμου ΉΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου