Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Ραφήνα - Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες επικίνδυνων κακοποιών

ILIR GJINI
Στις 21-03-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρκόπουλο
Στις 07-06-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην Αρτέμιδα
Τα στοιχεία της ταυτότητας και τις φωτογραφίες μελών επικίνδυνης εγκληματικής ομάδας
αλβανών που δρούσε στην Αττική και το Άργος και είχε διαπράξει σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.


Ενα μέλος της σπείρας συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι ακόμη μελών της. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των κατηγορούμενων.

Πρόκειται για τους:

α) GJINI ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία .

β) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.

γ) ELMAZAJ ή ELMAZAN LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία .

δ) SHAKAJ AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR

ε) SELIMAJ ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία

στ) ARAPAJ ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

ζ) PECI ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι επτά κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.
ELMAZAJ ή ELMAZAN LULEZIM

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.
AGRON SHAKAJ

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.
ARSEN SELIMAJ

Το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου 2013, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους, ο 50χρονος, μέλος της σπείρας, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σε σήμα των αστυνομικών για την διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, πλην όμως στην συμβολή της οδού Σεβαστουπόλεως με την οδό Σλήμαν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
ERVIS ARAPAJ
Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια
Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια
Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια
Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER )
Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια
Μία περούκα
Πέντε ζευγάρια γάντια

Όπως εξακριβώθηκε , η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά :
Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών
Μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας
Τρεις διαρρήξεις οικιών
Δέκα ληστείες σε καταστήματα
Έξι κλοπές αυτοκινήτων
Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο
Μία ληστεία σε ιδιώτη

Ειδικότερα, στις 17-07-2013, στην οδό Γεωργίου Κεδρηνού, στους Αμπελόκηπους, οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν, εν κινήσει αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρείς (3) από τους δράστες και το προσέγγισαν με σκοπό να διενεργήσουν έλεγχο.
PECI ERION

Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο αντελήφθησαν την πρόθεση των αστυνομικών και ο οδηγός του οχήματος το ακινητοποίησε.

Οι δύο άλλοι αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο και με πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV που έφεραν, άρχισαν να πυροβολούν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, εναντίον των Αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Στην συνέχεια οι δράστες επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το προαναφερόμενο αυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους.

Στις 06-03-2012 αφαίρεσαν αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη.

Στις 28-03-2012 εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Αυλώνα και αφαίρεσαν μια φωτογραφική μηχανή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.

Στις 30-03-2012 μετέβησαν σε χρυσοχοείο στο Άργος και αφού ανασήκωσαν το εξωτερικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν με βαριοπούλα την κεντρική γυάλινη πόρτα, εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 €. Με το σπάσιμο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Άργους. Οι δράστες, μόλις αντιλήφθησαν τους Αστυνομικούς πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στην συνέχεια διέφυγαν.

Στις 07-06-2012, εισήλθαν προσποιούμενοι τους πελάτες σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν εμπορεύματα συνολικής αξίας, περίπου 500.000 €.

Στις 14-07-2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και με την απειλή πιστολιών που έφεραν ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και ρολόγια αξίας 100.000 € και το χρηματικό ποσό των 1.500 € και διέφυγαν.

Στις 20-07-2012, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 €.

Στις 05-07-2012, εισήλθαν σε οικία στην Ανάβυσσο, και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.

Στις 03-08-2012, εισήλθαν σε χρυσοχοείο στο Γαλάτσι και αφού ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 42.000 ευρώ.

Τις νυχτερινές ώρες της 20ής Νοεμβρίου 2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, παραβίασαν την πίσω πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας στο Μαρκόπουλο, σπάζοντας τον ομφαλό και εισήλθαν στο εσωτερικό του, περιμένοντας να ανοίξει το κατάστημα. Την 07.40΄ ώρα της 20-07-2013, φορώντας κουκούλες τύπου full face, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν δύο εκ των υπαλλήλων που εισήλθαν στο υποκατάστημα, δένοντας τους με tire up και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 23-11-2012 αποπειράθηκαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στο Γέρακα Αττικής, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 08-08-2012, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο Πόρτο Ράφτη του ΠΑΝΤΕΛΟΥ Αντώνιου του Αθανασίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 €, ένα χρυσό βραχιόλι και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.

Στις 03-12-2012, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε αρτοποιείο στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 490 € και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα

Στις 26-01-2013, τρεις εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στην Ραφήνα, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιών, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από έξι ταμεία το χρηματικό ποσό των 9.325 €.

Στις 26-02-2013 δύο εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στα Βριλήσσια, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιού, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από δύο ταμεία το χρηματικό ποσό των 3.274 €.

Στις 21-03-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρκόπουλο και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 40.000 €.

Στις 31-08-2012, αφαίρεσαν αυτοκίνητο στον Πειραιά.

Στις 07-06-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 80.000 €. Κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν στον αέρα μια φορά, απειλώντας τους διερχόμενους οδηγούς, για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, λόγω αυξημένης κίνησης οχημάτων.

Στις 7-7-2013, δύο εκ των κατηγορουμένων, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 €, την παραγγελία και την τσάντα από διανομέα έτοιμου φαγητού, παραγγελία την οποία είχε πραγματοποιήσει τηλεφωνικά, λίγη ώρα νωρίτερα, ένας εκ των κατηγορουμένων.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου