Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το ΥΠΟΙΚ θα αποφασίσει για πιθανή παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

«Σε σχέση με πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα. Δε βλέπουμε, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα» σημείωσε σε συνέντευξή του
ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι «δε βλέπουμε κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα το οποίο να μας οδηγεί, τουλάχιστον εμάς, στο να εισηγηθούμε την παράταση πληρωμής των τελών».

«Αυτό είναι ένα ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας που δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ αναφέρομαι στο τεχνικό επίπεδο, αν για άλλους λόγους η πολιτική ηγεσία το αποφασίσει, αυτό δεν μπορώ εγώ να σας το πω» τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

«Η διαδικασία πληρωμής των τελών εκτελείται κανονικά και για την ακρίβεια υπολογίζουμε ότι σε σχέση με πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα. Δε βλέπουμε, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα» σημειώνει.

Αναφορικά με τους νέου τύπου τεχνικούς ελέγχους που ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σε κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και σε καταθέσεις, ο κ.Θεοχάρης τονίζει: «μιλάμε πάντα για τις περιπτώσεις που έχει διαταχθεί ο έλεγχος, δηλαδή υπάρχουν, σύμφωνα με τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων. Σε αυτή την περίπτωση οι μεθοδολογίες που έχουμε εισάγει πρόσφατα και που υπάρχουν σε κάθε σύγχρονη φορολογική διοίκηση, επιτρέπουν εκτός από τους άλλους τρόπους υπολογισμού και ανακάλυψης των παραπτωμάτων και δύο ή τρεις νέες μεθοδολογίες με τις οποίες μπορούμε να βρούμε τα υποκρυπτόμενα εισοδήματα . Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα εργαλεία στην πάταξη της φοροδιαφυγής είναι αυτά που θα βοηθήσουν τους εφοριακούς να επιτύχουν στο έργο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής .Κάθε φορολογούμενος πολίτης που συστρατεύεται πίσω από αυτό το στόχο, είναι συνεπής δηλαδή στις υποχρεώσεις του ,πρέπει να δέχεται θετικά ότι αυξάνουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου