Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βρήκε λαχείο σε τυφώνα και... κέρδισε 1 εκατ. $


Ο 27χρονος Μάρβιν Ροζάλες Μαρτίνες κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια με ένα βρεγμένο λαχείο που βρήκε μέσα στα σκουπίδια, καθώς μάζευε μαζί με άλλους εργάτες του δήμου τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας ΣάντιΘυμίζει... χριστουγεννιάτικο παραμύθι, με τη διαφορά όμως πως είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Ενας 27χρονος μετανάστης εργάτης βρίσκει πεταμένο στον δρόμο ένα λαχείο. Το κρατάει και μερικούς μήνες μετά καταλήγει... εκατομμυριούχος. Εάν κρίνουμε από όλα τα παραπάνω τα εξόχως πραγματικά, τελικά όντως μερικές φορές συμβαίνουν... θαύματα. Ηταν Νοέμβριος του 2012 και η Νέα Υόρκη προσπαθούσε ακόμη να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας Σάντι.

Ο 27χρονος Μάρβιν Ροζάλες Μαρτίνες μάζευε τα πεσμένα φύλλα από τον δρόμο μαζί με άλλους εργάτες του δήμου όταν ξαφνικά είδε μέσα στα σκουπίδια ένα βρεγμένο λαχείο και σκέφτηκε να το κρατήσει. Το στέγνωσε κάτω από μια λάμπα και το πήγε σε κατάστημα του Λονγκ Αϊλαντ για να δει εάν είχε κερδίσει.

Η έκπληξη
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος σημείωσαν τα προσωπικά του στοιχεία αλλά τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει πρώτα να περιμένουν για να δουν εάν θα διεκδικήσει/αναζητήσει το εν λόγω λαχείο ο άνθρωπος που πράγματι το αγόρασε. Στην πορεία, ο Μαρτίνες ξέχασε τελείως πως είχε τον συγκεκριμένο λαχνό, ώσπου πριν από μερικές εβδομάδες οι Αρχές επικοινώνησαν μαζί του για να τον ενημερώσουν πως έχει κερδίσει 1 εκατ. δολ. (όπερ σημαίνει πως στην τσέπη του 27χρονου θα μπουν καθαρά γύρω στα 520 χιλιάδες δολάρια).

Να σημειωθεί πως ο Μαρτίνες μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2007 από το Ελ Σαλβαδόρ. Οσο για τα μελλοντικά του σχέδια τώρα που κέρδισε τα χρήματα, ο 27χρονος δήλωσε πως θα στείλει ένα μέρος πίσω σε συγγενείς του στο Ελ Σαλβαδόρ. Με τα υπόλοιπα θα αγοράσει σπίτι και θα βοηθήσει τη μητέρα του να επισκευάσει το δικό της. Ενδεχομένως να αλλάξει και δουλειά και να γίνει... οδηγός φορτηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου