Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Προθεσμία για τον Δημ. Παπαχρήστο


Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είχε κατονομαστεί από τον Α. Κάντα (φωτό).Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου ζήτησε και έλαβε ο εκπρόσωπος της Krauss-Maffei Wegmann, Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση.

Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είχε κατονομαστεί από τον Α. Κάντα, ο οποίος υποστήριξε ότι του είχε δώσει 750.000 ευρώ, στο πλαίσιο της σύμβασης για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ 2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού, που είχε υπογραφεί στις 5/7/2001 (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου) προϋπολογισμού 195,7 εκατ. ευρώ.

Ο 78χρονος Δ. Παπαχρήστος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του και οι αστυνομικές αρχές παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν σε έρευνες στο γραφείο και στην κατοικία του, προκειμένου να αναζητήσουν και να συλλέξουν στοιχεία που θα προσκομίσουν στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή, που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία.

Υστερα από την απολογία - ποταμό του Α. Κάντα, που διαβιβάστηκε από τον ανακριτή Γ. Μαλλή στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελ. Ράικου, δόθηκε παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου σχετικά με δύο δικογραφίες, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι έρευνες για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου