Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Διονύσης Σχοινάς-Onirama! Το κέντρο του παραλόγου

«Λαβράκι» έβγαλε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο «ντου» που έκανε σε δύο νυχτερινά μαγαζιά του Κολωνακίου, όπου εμφανίζονται ο Διονύσης Σχοινάς και το
δημοφιλές γκρουπ Onirama! Ακόμη και οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή τους διαπίστωσαν ούτε μία ούτε δύο, αλλά σωρεία παραβάσεων και χρειάστηκε να περάσουν χειροπέδες στους υπευθύνους των δύο καταστημάτων.

Ηταν πρώτες πρωινές ώρες χθες, όταν κλιμάκιο αστυνομικών πέρασε την πόρτα του club 4711 στο Κολωνάκι. Εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί βρίσκονταν δεκάδες θαμώνες και το κέφι είχε ανάψει για τα καλά. Ο Διονύσης Σχοινάς τραγουδούσε τις επιτυχίες του και τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Οι αστυνομικοί, αφού έκαναν μια βόλτα από όλα τα τραπέζια, έπειτα κατευθύνθηκαν προς το μπαρ και ζήτησαν να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του καταστήματος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ από την πώληση ποτών, καθώς και ότι το 4711, ένα από τα πιο γνωστά στέκια νεολαίας του Κολωνακίου, δεν διέθετε άδεια λειτουργίας!

Οι θαμώνες αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε και το κέφι άρχισε να πέφτει απότομα. Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, αφού έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα έγγραφα του καταστήματος, διαπίστωσαν ακόμη ότι τρία άτομα εργάζονταν ανασφάλιστα και συγκεκριμένα χωρίς να είναι καταχωρισμένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
Ωστόσο, το «κερασάκι στην τούρτα» προστέθηκε λίγο αργότερα και πάγωσε ακόμη και τον Διονύση Σχοινά. Οταν ζητήθηκε από τους υπευθύνους να προσκομίσουν το συμβόλαιο -συμφωνητικό της εταιρίας με τον καλλιτέχνη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Μια γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να το βρει εκείνη τη στιγμή και έτσι το εν λόγω συμφωνητικό δεν επεδείχθη, γεγονός που συνιστά παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Απαντήσεις για το αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει συμφωνητικό θα κληθεί να δώσει και ο τραγουδιστής Διονύσης Σχοινάς. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να αποδείξει ότι για τις εμφανίσεις του δεν έπαιρνε «μαύρα λεφτά» και ότι η συνεργασία του με το club 4711 ήταν καθ' όλα νόμιμη. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χρονιά που ο τραγουδιστής εμφανίζεται στο 4711.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για τις παραπάνω παραβάσεις τη γυναίκα η οποία εμφανίστηκε ως προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρίας και έναν άνδρα ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία. Και οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Και άλλο περιστατικό

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, συγκεκριμένα τα ξημερώματα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει έφοδο και στο εστιατόριο-μπαρ Cabaret στο Κολωνάκι, όπου εμφανίζονται οι Onirama.

Και εκεί κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δεν κόβονταν αποδείξεις. Διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων για την πώληση ποτών, συνολικής αξίας 1.917 ευρώ, καθώς και ότι ένα άτομο δεν ήταν καταχωρισμένο στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
Για τις εν λόγω παραβάσεις συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

«Σαφάρι» ελέγχων

Από τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δεκάδες κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 37 κέντρα διασκέδασης και καταστήματα σε Κολωνάκι, Λεωφόρο Συγγρού, Νέο Ψυχικό, Αμπελοκήπους, Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο. Εκτός από τα δύο νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι, παραβάσεις διαπιστώθηκαν επίσης σε ένα παραδοσιακό καφενείο και δύο καφετέριες στο Περιστέρι. Επίσης, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, στην «τσιμπίδα» του νόμου πιάστηκαν ένα ψητοπωλείο και δύο καφετέριες στο Γαλάτσι.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου