Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια Σουμάχερ

Σε καταστολή για δεύτερο 24ωρο παραμένει ο 45χρονος Γερμανός πρωταθλητής στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.Οι γιατροί εκτιμούν την κατάσταση ώρα με την ώρα και προς το
παρόν δεν έχουν ενδείξεις από τις αξονικές τομογραφίες που θα τους επέτρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακοπής της καταστολής. Αντίθετα έχουν προχωρήσει σε μείωση της θερμοκρασίας του σώματος του Γερμανού στους 34 βαθμούς Κελσίου σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν το μεταβολισμό του ώστε να μειώσουν το εγκεφαλικό οίδημα σταδιακά.

Στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ βρίσκονται σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του Σουμάχερ, Κορίνα μαζί με την κόρη τους Τζίνα Μαρία και το γιό τους Μικ που ήταν μαζί με τον πατέρα του την ώρα του ατυχήματος.

Η επί δεκαετίες συνεργάτης και εκπρόσωπος Τύπου του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμπ σύστησε στους δημοσιογράφους να μην ενοχλούν την οικογένεια λέγοντας: " Η οικογένεια δεν τα πάει προφανώς πολύ καλά. Είναι σοκαρισμένοι". Στο νοσοκομείο βρίσκεται και ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ επίσης πρώην πιλότος F1, αλλά και ο πατέρας τους Ρολφ.

Η σημερινή μέρα είναι αρκετά κρίσιμη για την εξέλιξη της υγείας του Γερμανού. Μιλώντας με κορυφαίο Έλληνα νευροχειρουργό που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μάθαμε ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό ατόμων που συνέρχονται μετά από τέτοια χτυπήματα. Ο ειδικός επιστήμων στέκεται πολύ στη διάρκεια που ο εγκέφαλος του Σουμάχερ μετά το ατύχημα έμεινε χωρίς επαρκές οξυγόνο: "Όσο πιο μικρό ήταν αυτό το διάστημα τόσο μεγαλύτερες οι ελπίδες να μην υπάρχει μόνιμη βλάβη".

To νοσοκομείο της Γκρενόμπλ βρίσκεται υπο πολιορκία από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ απ' όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου