Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Έφτασε στο Νότιο Πόλο με... ποδήλατο!35χρονη Αγγλίδα

Κατέγραψε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της διαδρομής - Έφτασε στον προορισμό της σε 10 ημέρες 14 ώρες και 56 λεπτά.Η Maria Leijerstam, 35 ετών, με καταγωγή από την Αγγλία,
πέτυχε έναν ιδιαίτερο στόχο: Να φτάσει στο Νότιο Πόλο με ένα trike (τρίτροχο) ποδήλατο ειδικά διαμορφωμένο για την κίνηση στο χιόνι και με αυτόν τον τρόπο να καταγράψει το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της διαδρομής. Η 35χρονη Αγγλίδα θέλησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος -και μάλιστα γυναίκα- που θα φτάσει ποδηλατώντας σε ένα από τα δύο πιο αφιλόξενα και δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, το Νότιο Πόλο.

Την ίδια πρωτιά προσπάθησε να πετύχει πέρσι το χειμώνα ο εξερευνητής Eric Larsen, όμως η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη κακοκαιρία τον έκανε να βγει εκτός χρονοδιάγραμματος και τον ανάγκασε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιό του.

Εξάλλου, φέτος μια ομάδα εξερευνητών επιχείρησε για τον ίδιο στόχο, μεταξύ αυτών και η Maria Leijerstam που ήλπιζε το ειδικά μεταποιημένο ποδήλατο να της δώσει το πλεονέκτημα που χρειάζεται για να φτάσει πρώτη στο στόχο. Η ομάδα ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα, βάζοντας έτσι και την παράμετρο του συναγωνισμού, για το ποιος θα φτάσει πρώτος στον κοινό προορισμό.

Η Leijerstam «αγωνίστηκε» ενάντια στον Ισπανό Juan Mendez και τον Αμερικανό Daniel Burton. Κάθε ένας ακολούθησε διαφορετική διαδρομή, κάνοντας τις δικές του προβλέψεις για να αποφύγει τον καιρό και να φτάσει πρώτος στον Πόλο. Πρώτη και με διαφορά έφτασε η Leijerstam που ολοκλήρωσε το κατόρθωμά της σε 10 ημέρες 14 ώρες και 56 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου