Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΑΒ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Σάλο ξεσήκωσε στο δήμο Ραφήνας η εγκατάσταση και δεύτερου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη δημοτική ενότητα Σπάτων, ενώ αγνοήθηκε αίτημα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου η μεταφορά-εγκατάσταση του υπάρχοντος μέχρι πρότινος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ επί της λεωφ. Μαραθώνος στη δημοτική της ενότητα στο Πικέρμι, να μεταφερθεί στο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου.  
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Μετά την απόφαση ιδιόχρησης του ακινήτου που φιλοξενούσε το ΕΚΑΒ στο Πικέρμι, η διοίκηση έστειλε έγγραφο αίτημα παραχώρησης χώρου στο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, θέτοντας και κάποιες προϋποθέσεις, δωμάτια ανάπαυσης, τουαλέτα, ντους κλπ. με πιο σημαντική την 24ωρη φύλαξη του χώρου.  Όλες οι προϋποθέσεις αυτές καλύπτονταν στο Κ.Υ. Ρ-Π, με την 1η ΥΠΕ να απαντά εγγράφως θετικά στο αίτημα του ΕΚΑΒ.
Ενώ όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τη μονάδα του ΕΚΑΒ στο καθ’ ύλη κατάλληλο προς τούτο χώρου όπως το Κ.Υ., ξαφνικά χωρίς καμία ενημέρωση απ’ τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, βγαίνει στον αέρα δελτίο τύπου του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας που ανακοινώνει ότι ο δήμος θα φιλοξενήσει ένα ακόμα ασθενοφόρο στην επικράτειά του. Έτσι διαθέτει ένα ασθενοφόρο στη δημοτική κοινότητα Αρτέμιδας κι ένα στη δημοτική κοινότητα Σπάτων.
Αντίθετα ο όμορος δήμος Ραφήνας-Πικερμίου που φιλοξενεί το δεύτερο λιμάνι σε επιβατική κίνηση της Αττικής και επιπλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Κ.Υ., ενώ επί σειρά ετών διέθετε στη δημοτική του ενότητα του Πικερμίου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τώρα μένει ακάλυπτος μιας τέτοιας σπουδαιότητας υπηρεσίας.
Μόλις το γεγονός έγινε αντιληπτό απ’ τη χθεσινή μας δημοσίευση με τίτλο ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΣΠΑΤΑ & ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ & ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ο δήμαρχος  Ρ-Π κ. Βασίλης Πιστικίδης επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για να ζητήσει εξηγήσεις. Όπως του είπαν το ασθενοφόρο που στάθμευε στο Πικέρμι κάλυπτε τις ανάγκες της περιοχής Αρτέμιδας άσχετα με το που στάθμευε. Κάτι που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται αβάσιμο αφού ήδη η Άρτεμις καλύπτεται από ασθενοφόρο.
Και για να χρυσώσουν το χάπι υποσχέθηκαν στο Δήμαρχο ότι ήδη έχουν εγκριθεί προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, οπότε θα μεριμνήσουν ώστε να καλυφτεί κι η περιοχή της Ραφήνας με ασθενοφόρο.
Λόγια που βέβαια γίνονται ελάχιστα πιστευτά, με το δήμαρχο να δηλώνει ότι θα βρίσκεται σε μόνιμη επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο τα λεγόμενα.   Προς επικύρωση τούτων ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης έβαλε το θέμα εκτός ημερησίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στο πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 365, όπου ζητεί την επαναξιολόγηση της απόφασης.


www.kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου